Geldautomaten van Rabobank (bijna) leeg

Foto: Redactie

Het spant erom of er vanavond nog genoeg contant geld in de automaten van het Rabobank-filiaal in Tubbergen zitten. Geldtransporteur Brinks heeft de bevoorrading hervat, maar of Tubbergen ook op de route zit is onbekend. Daarom adviseert de bank mensen om vooral bij winkels geld op te nemen. Dit laat Ruud Droste van ’t Oale Roadhoes in Tubbergen, waar vannacht een groot eindejaarsfeest los knalt, weten.

Droste maakt zich daarom wel een beetje zorgen. “Ik weet niet hoe het zal gaan. Om de nieuwjaarsparty maak ik me niet druk, want we zijn kennelijk weer erg ‘hot’. Echt overal komen ze vandaan om hier kaarten te halen. Vriendengroepen uit Albergen en waar niet. Zelfs dorp G”, vertelt hij met een knipoog. “Alleen gisteren al zijn er 250 de deur uit gegaan. En net hadden we de deuren nog niet open of er zijn alweer mensen binnen voor kaartjes. Maar als ze hier vanavond nog contant geld willen pinnen, hier bij de Rabobank, dan kon het nog weleens lastig worden.”

Hij heeft daarom contact gehad met de bank en daar vertelden ze hem dat zij ook geen 100% duidelijkheid kunnen verschaffen, op dit moment. “Ze konden niet aangeven of er vandaag nog bevoorraad zou worden. De ene automaat is al leeg en de andere bijna. Die haalt vanavond niet”, aldus Droste. “Geen idee hoe het verder – in andere dorpen – gaat, maar hier in Tubbergen geldt het advies om vooral in winkels geld op te gaan nemen.”

Update 11.16 uur

De geldautomaten van de Rabobank in Tubbergen worden op dit moment bijgevuld, laat Ruud Droste weten. “Ik was vanochtend wel een beetje in paniek, maar zo te zien gaat het allemaal goed komen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen