Verhuizing naar nieuwbouw voor Oude Wesselink

Foto: Oude Wesselink Bronbemaling

Het bronbemalingsbedrijf Oude Wesselink verhuist eind januari naar de Delmaweg in Geesteren. Het familiebedrijf realiseert een geheel nieuwe bedrijfslocatie om de groei van de werkzaamheden bij te kunnen benen.

Oude Wesselink is op dit moment nog gevestigd aan de Vriezenveenseweg, op het terrein achter de woning van mede-eigenaar Jan Oude Wesselink. Het bedrijf is op deze locatie uit zijn jas gegroeid en loopt daardoor al vele jaren tegen de grenzen van het bestemmingsplan op de vestiging in het buitengebied van Geesteren aan.

Bronbemaling is een proces waarbij grondwater wordt opgepompt uit de bodem en via leidingen wordt afgevoerd. In de meeste gevallen met als doel om op bouwlocaties plaatselijk en tijdelijk de grondwaterspiegel te verlagen, zodat droog en stabiel kan worden gewerkt en gebouwd.

Nieuwe bedrijfshal

Oude Wesselink kocht in oktober 2011 het 1,1 hectare grote terrein aan de Delmaweg, nabij bedrijventerrein Lutkeberg. Op deze locatie was in het verleden het voormalige pand van De Delmar Kantoormeubelen gevestigd. De gemeente Tubbergen was enthousiast over de verhuisplannen en heeft medewerking verleend om de nieuwbouw mogelijk te maken. In augustus 2013 startte de bouw van een nieuwe bedrijfshal van 2.200 vierkante meter en een tweelaags kantoorpand van 8 bij 12 vierkante meter. Het volledige buitenterrein is verhard aangelegd. Eind vorig jaar zijn de bouwkundige werkzaamheden opgeleverd door bouwbedrijf Westerhof uit Vriezenveen.

Eigenaren Jan en Marian Oude Wesselink en Mark en Monique Voshaar kijken ernaar uit om aan de Delmaweg aan de slag te gaan. “Aan de Vriezenveenseweg kwamen we de laatste jaren op slot te zitten. We hebben vanaf nu vele malen meer ruimte voor opslag, een bovenloopkraan in de werkplaats, magazijn, kantoor, personeelsruimtes en ontvangst van klanten. We zijn straks van alle gemakken voorzien. Belangrijk voor ons is dat al het materieel binnen kan worden opgeslagen, waardoor het langer in optimale staat blijft, zegt Mark Voshaar.

Open dag

De verhuizing gaat niet ongemerkt voorbij. “Op vrijdag 30 januari vindt een heropening voor genodigden plaats. Zaterdag 31 januari van 12.00 tot 15.00 uur is er een open dag voor klanten en geïnteresseerden. We leiden belangstellenden graag rond”, aldus Jan Oude Wesselink.

De bedrijfsactiviteiten van Jan Oude Wesselink bestaan al ruim 35 jaar. Jan startte het bedrijf in 1979, nadat hij voor de realisatie van een eigen woning een bronbemalingsinstallatie aanschafte. In die tijd was de nu 66-jarige ondernemer nog actief als monteur van melkmachines. Nadat de eigen woning was gerealiseerd, startte Oude Wesselink met de verhuur van de installatie. “Van het een kwam het ander. Enkele jaren later ben ik gestopt als monteur en volgde opnieuw een verhuizing. Sinds halverwege de jaren ’80 zijn we gevestigd aan de Vriezenveenseweg in Geesteren.”

Schoonzoon Mark (39) en dochter Monique (37) zijn de drijvende krachten achter de doorontwikkeling van de onderneming in de nieuwe fase. “Dankzij de nieuwbouw aan de Delmaweg hebben we nieuwe mogelijkheden. Dit is voor ons een must om te blijven groeien en met plezier te werken”, zegt Voshaar. In eerste instantie zonder uitbreiding van personeel. “Voorlopig blijven we actief met acht medewerkers, inclusief de familieleden.” Aan opdrachten is de laatste jaren geen gebrek, waardoor het personeelsbestand reeds is uitgebreid. “Van goed werk, komt nieuw werk.”

Werkzaamheden

Oude Wesselink Bronbemaling verricht uiteenlopende bemalingsactiviteiten. Van kleine klussen, zoals het voorbereiden van bouwwerkzaamheden voor bijvoorbeeld een prefab huiskelder tot grote nieuwbouw en reconstructies in de wegenbouw. Circa 60 procent van het werk haalt Oude Wesselink uit de wegenbouw. Werkzaamheden in de utiliteitsbouw, de agrarische en particuliere markt vormen het restant. “We ondersteunen en adviseren opdrachtgevers in de projectuitvoering van ontwerp tot oplevering. Tevens nemen we de contacten met handhavende instanties als waterschappen en gemeenten volledig voor onze rekening.”

Het bedrijf beschikt over uiteenlopend materieel voor in principe alle bemalingsactiviteiten, zoals drainagebemaling-, vacuüm- en zwaartekrachtbemaling. “We beschikken zelf over veelal het benodigde materieel, ook voor het uitvoeren van grotere opdrachten, zodat er op het gebied van pomp- en aggregateninzet nagenoeg geen inhuur nodig is. We zijn daardoor flexibel bij de inzet. Klanten waarderen dat”, aldus Voshaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen