‘Voor een paar centen wat mooie carnavalskleren’

Foto: Redactie

“Veur ’n paar cèènt he’k mien hele gezin wier in de carnavalsklèèr”, aldus een enthousiaste jonge moeder die gistermiddag op de kledingbeurs van de Schaopnböllkes in het Oale Roadhoes in Tubbergen. Ze had inderdaad niet alleen voor haar kinderen, maar ook voor zichzelf en haar man een compleet nieuwe carnavalsgarderobe aangeschaft.

Het was de teneur van deze kledingbeurs, die nu al voor het 16e of 17e jaar wordt gehouden – precies weten zelfs de dames van het eerste uur het niet eens meer – en die deze zondagmiddag om klokslag 12.30 uur wordt geopend door regerend prins Robert I van de Schaopnböllkes, samen met zijn adjudant René. Hij heet alle aanwezigen, waaronder dan al een grote schare potentiële kopers, heel hartelijk welkom en wenst allen – kopers, verkopers en inbrengers van kleding – heel veel succes. En dan lijkt het wel of er een zwerm bijen wordt losgelaten op een honingpot; de verkoopruimte is ineens stampvol met belangstellenden om te kijken of er iets moois van hun gading bij is, voor een mooi prijsje en waarmee ze weer tiptop voor de dag kunnen komen tijdens de komende drie dolle dagen.

En, zoals gezegd het zijn vaak hele gezinnen die aan het snuffelen zijn tussen de vele spullen die te koop worden aangeboden. Een rondgang langs de verschillende rekken leert dat er een grote verscheidenheid aan vaak schitterende creaties is ingebracht. “Er is opvallend veel kwalitatief heel mooie kleding ingebracht” aldus ook Ria, samen met Paula, Truus, Annie en Mariët, de ‘dames van het eerste uur’ vormend. En Gerard als kassier vertoont alleen maar een heel brede ‘big smile’, want zijn kassa rinkelt voortdurend. En dat het druk is blijkt ook wel uit een opmerking van Truus, die na ruim een uur handel bevestigt “’t is heel drok, ik heb ’n zweet al los”.

Kortom: tevredenheid alom deze middag, terecht alle complimenten voor de dames die dit al zoveel jaren organiseren. Heel veel kleding veranderde deze middag van eigenaar om een tweede of derde leven te beginnen. Jammer alleen dat uw verslaggever zijn maat niet vond tussen alle kleding aan de vele rekken…2015-01-18 14.09.41

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen