Reïncarnatie van Desiree op Reutumse rotonde geplaatst

Het waarschijnlijk door metaaldieven ontvreemde koperen beeldje van een ree, dat jarenlang de rotonde in Reutum sierde, heeft gistermiddag een waardige opvolger gekregen.

Ieder dorp in de gemeente Tubbergen kreeg rond de eeuwwisseling een zogeheten millenniumkunstwerk, in Reutum een reebeeldje dat al snel in de volksmond de naam Desiree kreeg. “Maar omdat deze dus vermoedelijk gestolen is, althans niet weer terug is gevonden en we er wel graag iets voor terug wilden hebben, kregen de carnavalshoogheden van dit jaar de opdracht voor een vervanger te zorgen. Zo gezegd, zo gedaan”, legt voorzitter Frank Droste namens de Reutumse carnavalsvereniging De Pin’n uit.

Ontwerper en maker van het nieuwe beeldje, dat wederom een ree voorstelt maar dan geen kopie van de vorige, is Hennie Nijhuis. “Zoals je ziet is de achterkant nogal apart. Die gedraaide slierten metaal, i.p.v. de kont van het beestje, symboliseert het verdwijnen van het vorige ree. Deze komt daar als het ware uit voort, althans dat heb ik zo willen uitbeelden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen