Bronzen kunstwerk ‘Desiree’ ontvreemd van rotonde in Reutum

Surveillerende agenten constateerden gisteravond dat het bronzen kunstwerk in de vorm van een ree, door velen liefkozend ‘Desiree’ genoemd, niet langer op de rotonde in Reutum staat. Dat maakte wijkagent Miriam van Lubek zojuist bekend.Rond de eeuwwisseling kreeg ieder dorp een kunstwerk aangeboden, de zogeheten Millenniumkunstwerken. Reutum kreeg het ranke ree toebedeeld, dat al snel in de volksmond ‘Desiree’ werd genoemd.

Eind 2008 werd het kunstwerk ook al gestolen, toen als stunt van de Friese oudejaarsvereniging Geitefok. Ze wilden het hertenkamp in het eigen dorp een hart onder de riem steken door het beeld er neer te zetten. Begin 2009 werd het beeld weer terug gezet. Toenmalig wethouder Henny Oude Geerdink (CDA) kon de grap toen wel waarderen en gaf de Friezen nog wat promotiemateriaal over de gemeente Tubbergen mee.

Het beeld is ditmaal niet als een soort (carnavals)grap ontvreemd, denkt Van Lubek. “Dan ga je rustig te werk en maak je het niet kapot. Je kunt gewoon zien dat er flink hardhandig te werk is gegaan. Ik heb de gemeente ook nog gevraag of er misschien een reparatie of zoiets werd uitgevoerd. Dat had immers nog gekund, maar dit bleek dus niet het geval te zijn.”

fglys8krsptklwoa0s0skacnv

Voor de voorzitter van de Reutumse dorpsraad, Peter Scholten, komt de diefstal als een verrassing – maar toch ook niet. “Je ziet overal dat ze brons, koper en andere metalen weghalen. Erg jammer, denk maar aan de kosten die ermee gemoeid zijn om zoiets te herstellen. Er zit niks anders op dan het politieonderzoek af te wachten. Daarna kijken we wel verder.” Of de gemeente en Dorpsraad Reutum samen het beeld gaan herplaatsen, durft Scholten daarom nog niet te zeggen.

j0dft3q42h2oyspryogvqecic

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen