Kleine domper voor BGT, maar innovatieprijs blijft

Foto: Redactie

“We vinden het enorm jammer, maar de animo blijkt te gering.” De eerste zin van de email die het ondernemersnetwerk Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen (BGT) vanmiddag de deur uit deed, spreekt boekdelen.

Teleurstelling bij de organisatie van de ‘battle’ die een gemeentelijke winnaar moet opleveren qua innovatie, maar tegelijkertijd gaat de kop echt niet in het zand. “Door tegenwind bereik je grote hoogtes”, zo relativeert bestuurslid Frank Timmerhuis het besluit om de workshop voor (potentiële) deelnemers – welke morgenavond gepland stond – niet door te laten gaan.

“De BGT Innovatieprijs, waar de ‘battle’ deel van uitmaakt, is een nieuwe benadering om bij elkaar in de keuken te kijken en innovaties met elkaar te delen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat er ontzettend veel mooie en innovatieve initiatieven worden ontplooid bij onze leden die de moeite waard zijn om extra aandacht te geven”, aldus Timmerhuis. “Als er zich dan voor de workshop van morgenavond heel weinig opgegeven hebben, moet je ook zo groot zijn om dat toe te geven en er een streep door te zetten. Er zou ook een spreker komen, je moet een zaaltje huren. Dan kun je niet met een half uurtje klaar zijn, bij wijze van spreken. Dat gaat niet en is bepaald niet netjes voor diegenen die daarvoor tijd vrijmaken.”

‘Alle begin is moeilijk’

Nieuwigheid, de Twentse nuchterheid, het tijdstip, Timmerhuis heeft eigenlijk geen idee wat de precieze reden is voor ondernemers om zich niet op te geven. “In de mail vragen we hen alsnog aan te geven waar het aan ligt. Het kan van alles zijn natuurlijk. Hopelijk krijgen we van onze achterban te horen wat eraan scheelt. Mensen moeten misschien nog net dat extra zetje krijgen om enthousiast te worden.”

BGT Innovatieprijs gaat door

De innovatieprijs zelf, welke op 29 mei aanstaande uitgereikt wordt, is absoluut niet van de baan. “Nog tijd zat. Wat dat betreft is er geen vuiltje aan de lucht met deze annulering van de bijeenkomst van morgenavond”, concludeert Timmerhuis. “Kan best zijn dat we het binnenkort nogmaals proberen te organiseren, de workshop. Dat gaan we als werkgroep hiervoor eerst zelf bespreken. Inmiddels zijn er al vele mooie innovaties ingediend via bgtinnovatieprijs.nl, dus daarmee zijn erg blij. Daar zitten zeker goede kanshebbers tussen. Maar het zou niet verkeerd zijn als ook anderen zich aanmelden.”

Reacties