Geesterse toneelvereniging brengt kolderieke klucht alsnog op de planken

Foto: Kiek'nsweard

Toneelvereniging Kiek’nsweard uit Geesteren heeft haar voorstellingen van hun nieuwe stuk Devoot en Despoot vorig jaar wegens onvoorziene omstandigheden moeten uitstellen naar dit voorjaar.

De voorpremière is op dinsdag 24 maart voor de kinderen van groep 7 en 8 van de plaatselijke basisschool. De overige voorstellingen zijn op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 maart. Devoot en Despoot is een avondvullende klucht van Maurits Keyser, de regisseur is Joop van den Berg.

De klucht speelt zich af in het klooster. Misverstanden, paniek, chaos, bedrog, intriges, jaloezie, rotstreken, gekonkel, gevaar en verwarring zijn orde van de dag. Allemaal dingen die je normaal gesproken in een klooster niet zou verwachten. Maar is dat wel zo? Moeder Overste is ziek en dat zorgt voor de nodige problemen in het nonnenklooster. Zo ambitieus als de ene non is om het leiderschap over te nemen, zo ongeboeid zijn de anderen. Het bezoek van een hongerige pastoor, een vreemde kardinaal en een onuitstaanbare dame zorgt voor de nodige inspanning in deze vrome en heilige omgeving.

Het toneelstuk wordt opgevoerd in zaal Kottink te Geesteren en de voorstelling begint om 20.00 uur. De kaartjes van vorig jaar blijven geldig op de dag waarvoor gereserveerd is.

Er zijn nog kaarten te reserveren voor de donderdag- en vrijdagvoorstelling á €6 bij Elles Kienhuis tel: 0546-633771 (’s avonds na 20.00 uur) of per e-mail: [email protected]. De voorstelling voor zaterdagavond is reeds uitverkocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen