Ambachtelijke ijssalon Jut & Jul vanaf vandaag geopend

Foto: IJssalon Jut & Jul Tubbergen

Dat is nog eens een vooruitziende blik hebben. De voorjaarszon leek wel extra hard z’n best te doen, vandaag tijdens de eerste openingsdag van ijssalon Jut & Jul in Tubbergen. Nienke Turenhout-Schepers en haar moeder Marion Schepers serveren er alleen zonder allerlei onnodige toevoegingen geproduceerd (schep)ijs.

Marion noemt zichzelf Jut; Nienke is de Jul van het stel. Nienke: “In onze ijssalon bieden we je het hele jaar door een ruim aanbod ijssoorten aan. Naast een groot aantal vaste smaakjes gaan we ook mee met trends en seizoenen en worden het ijs hierop aangepast. Het heerlijke ijs wordt ambachtelijk gemaakt door Atelier Bonvanie. Hoewel zij pas in 2010 zijn begonnen met het maken van ijs, is Bonvanie inmiddels al een begrip in Twente. Met ijssalons in Wierden en Nijverdal zijn wij er erg trots op hun ijs nu ook te mogen aanbieden in Tubbergen!”

Ook met de meest voorkomende allergieën (koemelk, kippenei, pinda, noten en fruit) wordt rekening gehouden. “Daarom wordt er tijdens de productie schoon en via een bepaalde volgorde gewerkt, zodat eventuele sporen worden uitgesloten. In de winkels kun je ons natuurlijk ook vragen stellen over de producten en bepaalde allergieën”, legt Marion uit.

Volop ideeën

Tot aanstaande zondag 15 maart is ieder tweede bolletje ijs gratis. “Het ijs is niet alleen per bol verkrijgbaar, maar kan ook worden meegenomen in halve en hele liters. Ook zijn er diverse mogelijkheden waarop wij iemands feestje of andere gelegenheid compleet kunnen maken. Zo bieden wij een groot aanbod aan ijstaarten en zelfs volledige dessertbuffetten aan op bestelling en verwachten wij op korte termijn ook op locatie ons ijs te kunnen aanbieden met een ijsbar en ijscokar. Vraag naar de mogelijkheden hiervoor in de winkel”, licht Nienke enthousiast toe.

‘Echt wel andere koek’

Behalve ambachtelijk geproduceerd (schep)ijs bestaat het assortiment van Jut & Jul ook uit ijstaarten, koffie, thee, fris, sorbets en lekkernijen. Bijzonder is de ‘Andere Koek’ van het duo: potjes met een kant-en-klare koek- of cakemix, die de consument thuis kan bakken. Met grappige, familiaire namen, zoals Tante Klaartje’s Kruidkoek, Ome Karel’s Krachtkoek en Boer’n Kinkelkoek. De potten worden gevuld door enthousiaste medewerkers van een sociaal werkbedrijf en bij iedere aankoop komt er een percentage te goede aan het onderhoud van Hollandse molens.2015-03-11 17.22.00-1

Reacties

Cookieinstellingen