Leerlingen Pius X uit Albergen en Mariaparochie winnen NK

Foto: Karin Reinerink-Hutten

Gisteren werden 3 jongeren uit de gemeente Tubbergen gekroond tot Nederlands kampioen Bouwen, Wonen en Interieur. Allen zijn leerlingen van ‘kampioenenmaker’ docent Harrie Kemerink op Schiphorst, die lesgeeft aan het Pius X College, locatie Catharina van Renneslaan te Almelo.

In de gebouwen van het Deltion College in Zwolle kwamen afgelopen donderdag Pius X leerlingen Jelle Meijer en Lars Haarhuis uit Albergen en Mart Reinerink uit Mariaparochie in actie tijdens de landelijke finale van de Skills Talents (de teamvakwedstrijden voor laatste jaars VMBO’s). Het was een enorm spektakel, waar in totaal 276 leerlingen uit heel Nederland aan meededen.

Lars, Mart en Jelle namen het op in de categorie Bouwen, Wonen en Interieur tegen teams uit alle andere provincies van Nederland. De mannen kregen de opdracht een bank te timmeren met schoren aan de zijkant, die moeten voorkomen dat een bank helemaal scheef trekt. Die schoren bleken voor heel veel teams té veel gevraagd, maar niet voor de mannen van het Pius X College. Zij zetten binnen de beschikbare 3 uur een perfecte bank in elkaar en werden beloond met het kampioenschap.

Docent Harrie Kemerink op Schiphorst zag tijdens de wedstrijd al met een kennersoog dat zijn leerlingen hoge ogen gooiden. Hij was uiteraard verguld met de Nederlandse titel en de geweldige prestatie van Jelle, Lars en Mart. Voor hen was het de eerste titel, maar voor hun docent was het de derde keer dat zijn leerlingen goud binnen sleepten. Harrie Kemerink op Schiphorst over zijn geheim: “Het maken is het probleem niet voor leerlingen. De techniek kan iedereen leren. Het gaat om samenwerking en planning en dat verwerk ik altijd in de opleiding. We werken in school vaak in groepen en zo leren leerlingen dingen samen te doen en problemen goed op te lossen.”11026307_1557413084516752_6839236481814234904_n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen