Weer veel animo voor Techniekdagen

Onbekend of er ook records zijn gebroken in vergelijking met vorige edities. Toch waren vandaag en vooral gisteren veel jongeren, al dan niet onder begeleiding van een of meerdere ouders, op de been om de Techniekdagen Tubbergen 2015 te bezoeken.

Na 2 jaar van afwezigheid is de draad van de Techniekdagen weer opgepakt door de BGT. “Wij streven ernaar jongeren enthousiast te maken voor een opleiding, om daar uiteindelijk natuurlijk hun beroep van te maken, in de bèta en techniek. Bij de deelnemende bedrijven kunnen zij zien wat werken in de techniek binnen verschillende organisaties en sectoren nou precies inhoudt. Een beetje proeven dus”, aldus bestuurlijk ‘kartrekker’ Ewald Steggink. Het bleek niet aan dovemansoren gericht. Zo kwamen ook Bram Ottenschot en zijn vader Marcel een kijkje nemen. “Dit is niet zo vaak en dan moet je er gewoon gebruik van maken. Leuk ook om eens in de ‘keuken’ van dit soort bedrijven te mogen komen. Je kent ze wel van naam, maar zo is het toch heel anders. Mooi dat ze zulke Techniekdagen organiseren!”

‘Zonder jeugd geen toekomst’

De officiële opening werd gistermiddag door wethouder Roy de Witte en Marcel Krikhaar (directeur Bouwmetaal) verricht. Krikhaar: “Ze zeggen weleens ‘de jeugd heeft de toekomst’. Dat is natuurlijk zo, maar volgens mij kan daar nog wel iets aan toegevoegd worden. Namelijk dat je ‘zonder jeugd geen toekomst hebt’. Dat geldt voor ons, en ook voor anderen.”

Deelnemers

In totaal verleenden 7 technische bedrijven uit Tubbergen hun medewerking aan de Techniekdagen 2015: AutoTotaal Tubbergen, Bouwmetaal, Eppink Installatiebedrijf, Haarhuis Apparatenbouw, Aannemersbedrijf Hoek, Jabé Reclame en Connectworks. “Juist dit soort open dagen bij de desbetreffende bedrijven zijn erg geschikt voor leerlingen die nog niet helemaal weten wat ze willen. Het helpt om een goede keuze te maken voor de vervolg-opleiding. Ook staan bij de bedrijven verschillende scholen en/of opleidingen die laten zien waar ze voor staan”, legt Canisius-directeur René Oude Alink uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen