Eeshof verkozen tot facilitair Leerbedrijf van het Jaar 2015

Foto: Zorggroep Sint Maarten

Het Tubbergse woonzorgcentrum Eeshof is zojuist benoemd tot Facilitair Leerbedrijf van het Jaar 2015. Naast de winnaar waren ook penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo en zorgcentrum Zellebergen in Oudenbosch (NB) genomineerd.

Deze – sectoroverstijgende – prijs beloont het bedrijf dat het beste opleidingsbeleid heeft ontwikkeld voor toekomstige vakmensen. Sinds 1996 wordt de verkiezing – een initiatief van het ministerie van OCW – jaarlijks georganiseerd door de Kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven. Erkende leerbedrijven uit alle sectoren in ons land komen voor de prijs in aanmerking.

De organisatie van de verkiezing Beste Leerbedrijf 2014 is in handen van de stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). In SBB werken het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), en het georganiseerd bedrijfsleven samen.

De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de sector facilitaire dienstverlening hebben onder de aandacht te brengen.

De vroegere havezate Eeshof maakt tegenwoordig onderdeel uit van zorggroep Sint Maarten.

Spelregels

Om als Leerbedrijf van het Jaar 2015 in de categorie facilitaire dienstverlening verkozen te worden, moet een leerbedrijf in de eerste plaats een goed opleidingsbedrijf zijn. Daarnaast wordt o.m. gekeken of het een sterke en heldere visie heeft op het opleiden van leerlingen, of zij voldoende ruimte en mogelijkheden krijgen om opgeleid te worden, hoe het contact met de school is en er al dan niet deelgenomen wordt aan regionale/landelijke brancheactiviteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen