Cultuur snuiven tijdens ‘mini-KAFT’

“Jammer dat er zo weinig jongeren zijn. Ik begrijp dat niet echt, want dit is toch bij uitstek iets dat ook hen aan zou moeten spreken? Misschien dat ‘onbekend maakt onbemind’ meespeelt. Een andere verklaring heb ik niet echt.” De opmerking van een willekeurige cultuurliefhebber uit Tubbergen schets eigenlijk al het algemene beeld waar de organisatie gewoonweg mee te ‘dealen’ heeft. Vooral 40- en 50-plussers bezoeken KAFT by Night, dat afgelopen vrijdagavond in Tubbergen plaatsvond.

De doorsnee bezoeker van het ‘kleintje KAFT’, zoals de muziek- en theateravond ook wel wordt omschreven, leek het erg naar z’n zin te hebben – ook diegenen die dit voor het eerst meemaakten. Het programma, met een keur aan nationale toppers die als een menu per locatie uitgekozen konden worden, nodigde daar zeker voor uit. Lichte kost, stand-up comedy, klassiek, singer-songwriters, eigenlijk het hele gamma. Iets waar de organisatie telkenmale met nadruk voor kiest, juist om voor eenieder zo toegankelijk mogelijk te blijven.

Wie vrijdag niet in de gelegenheid was, kan overigens binnenkort nog wel de schade inhalen. Hèt kamerfestival van Twente, KAFT in Tubbergen, is van 29 t/m 31 mei. Op ongeveer 20 locaties, in verschillende dorpen, zullen – net als vorig jaar – zo’n 100 voorstellingen worden gegeven. Zowel binnen, in huiskamers en kantoren, als buiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen