Demonstratie bowls in De Kuierstee te Albergen

Foto: Ceciel Heithuis

Gisteren konden bezoekers van koffie-inloopochtend De Kuierstee in Albergen ‘proeven’ wat het spel bowls nou precies behelst.

Enthousiast werd door leden van de bowlsclub uit Almelo voorgedaan hoe er gegooid moet worden. Daarna kon er ook zelf geoefend worden. Vaak bleken de deelnemers over meer kracht te bezitten dan gedacht; de kunst is om subtiel de bal zo dicht mogelijk bij de ‘jack’ te krijgen. Het team dat dit het beste kan, wint vervolgens.

Besloten werd dat het spel zeker voor herhaling vatbaar is, mogelijk in een locatie waar iets verder gegooid kan worden.

De volgende inloopochtend is op donderdag 16 april. Iedereen is dan van harte welkom om een kop koffie/thee te komen drinken en desgewenst mee te doen aan activiteiten. De ontmoetingsochtend is gratis toegankelijk en alleen voor een consumptie wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Gezellig samenzijn

De Kuierstee is elke eerste en derde donderdag van de maand in het Cultuurhoes in Albergen. Die ochtend heeft geen vaste invulling, omdat vooraf niet vaststaat wie er allemaal komen. Het streven is wel om één of meerdere keren per jaar een uitstapje te organiseren. Gasten worden ontvangen door een groep enthousiaste vrijwilligers die samen naar behoefte van de gasten activiteiten ondernemen.

Het doel van De Kuierstee is het bevorderen van onderling contact tussen senioren en alleenstaanden uit Albergen en omstreken met de intentie om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement geraken. Tevens kan het leiden tot het ontlasten van de mantelzorgers door de zorgvrager deel te laten nemen aan de ontmoetingsochtend.Bowls

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen