Inmiddels zijn Edward en Olga Morshuis al weer de 4e generatie eigenaren van Café Morshuis, onderdeel van Partycentrum Morshuis in het hart van Albergen.
Dit jaar bestaat het familiebedrijf reeds 155 jaar, maar van 'ouderwets' of 'traditioneel' is totaal geen sprake. 'Standaard' bestaat namelijk niet bij deze fanatieke uitbaters. Daar waar vorig jaar het complete zalencentrum verbouwd is, is nu het café aan de beurt. Deze voor menig club, vereniging of vriendengroep bekende ontmoetingsplek heeft een complete make-over gekregen.
Met de verbouwing van het café willen Edward, Olga en medewerkers ervoor zorgen dat het bekende vertrouwde karakter van het bruine dorpscafé blijft bestaan, maar is er volop ruimte voor vernieuwende ideeën en invloeden. Zo is de bar compleet aangepast aan de toegenomen vraag naar speciaalbieren en is er een aparte lounge-hoek gecreëerd met een grote open haard waar mensen om heen kunnen zitten.
"Bij onze slijterij Pakhuis Twente merken we dat er tegenwoordig steeds meer speciaalbier-liefhebbers zijn en de vraag ernaar ontzettend stijgt. Daar willen wij naast het ruime assortiment aan flesjes en vaten bij Pakhuis Twente, ook aan tegemoet komen met speciaalbieren aan de tap in het café. Daarom hebben wij de bar resoluut aangepakt en ervoor gezorgd dat we een bar hebben gemaakt wat in Nederland echt uniek is. De tapinstallatie is rechtstreeks verbonden met vaten in een speciaal gebouwde koelcel. Dit zorgt ervoor dat houdbaarheid en kwaliteit van het bier nog beter gewaarborgd kan worden. Bijkomend voordeel is dat zelfs 'extreme' bieren aan de tap kunnen worden aangesloten", aldus Edward Morshuis.
Naast de specialiteit rondom bieren zijn er in het vernieuwde café ook talrijke mogelijkheden om op een ongedwongen manier kennis te maken met bekende en onbekende wijnen en whisky's. Edward en zijn broer Marc Morshuis bezorgen tijdens proeverijen met hun liefde voor speciale dranken iedereen een gezellige en leerzame avond.
Dat het café een totaal nieuwe look krijgt zal eenieder tijdens de opening van vanavond duidelijk worden. Iedereen is vanaf 20.30 uur van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen onder het genot van een 'speciaalbiertje en een bitterbal'. "Lekker luchtig en laagdrempelig", omschrijven Edward en Olga Morshuis de insteek van deze feestelijke opening.