De Kampboertjes bestaat 40 jaar

Foto: De Kampboertjes

De peuterspeelzaal in Geesteren bij Erve de Kampboer bestaat deze maand 40 jaar.

De Kampboertjes is gestart door vrijwilligers. In een later stadium heeft Stichting Welzijn Tubbergen de werkzaamheden verder vorm gegeven. De leidsters en vrijwilligers zorgden ervoor dat de kinderen voorbereid werden op de basisschool. Daar werden al de eerste contacten met de basisscholen gelegd.

Doorgaande leerlijnen

Inmiddels is de peuterspeelzaal verder geprofessionaliseerd. Er gelden voor dit soort speelzalen andere regels en wetten. Daarmee kwamen ook 2 gediplomeerde leidsters op de groep. Nog weer later werden alle leidsters van De Kampboertjes gecertificeerd in het VVE-programma Uk en Puk.

Op dit moment worden de doorgaande leerlijnen richting basisschool regelmatig afgestemd en staan er ochtenden gepland om eens te kijken in groep 1.

Plusgroep

Naast het reguliere peuterspeelzaalwerk is De Kampboertjes onder leiding van de SWT ook gestart met een zogeheten Plusgroep. Deze groep kinderen zijn allemaal 3 jaar en worden op de woensdagmorgen extra voorbereid op de basisschool. Veel ouders kiezen voor deze groep als aanvulling op de normale dagdelen. Kinderen wennen op deze manier ook aan het vaker naar de peuterspeelzaal te gaan. De kinderen krijgen zodoende al vroeg het ritme van de basisschool onder de knie.

Feest

De hele maand is het bij De Kampboertjes feest voor de kinderen. Er is al een speciale ochtend geweest voor (groot)ouders om samen met de kinderen leuke paasbakjes te maken. De kinderen gaan samen gezellig een aantal dagdelen naar Peddemors in Manderveen om lekker te spelen in de speelhal. Verder worden er verschillende leuke uitstapjes gehouden.

Afgelopen vrijdagmorgen was er een gezellige koffieochtend gehouden voor ouders, kinderen en alle belangstellenden. Zelfs wethouder Vleerbos kwam nog langs voor een speciale verrassing.11088542_977463115599177_3689819412988132567_n

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen