Varkensbedrijf in Geesteren veroordeeld tot terugbetaling 7 ton

Foto: Novum Media / John Peters

‘Betalen of verhuizen’, voor die keuze staan de eigenaren van een varkensbedrijf aan de Witteveensweg te Geesteren na een gerechtelijke uitspraak. Zij hebben een conflict met een Almelose verkenshouder, die in september 2012 hun boerderij kocht.

De Geesternaren moeten de boerderij binnen 3 weken opleveren, tenzij ze binnen 2 weken de volledige koopsom en wat extra kosten terugstorten. De rechter bepaalde het totaalbedrag op €711.043,48 (waaronder de koopprijs van €650.000). Als het Geesterse bedrijf in gebreke blijft, moeten zij een schadevergoeding betalen die maximaal €100.000 beloopt.

Financiële problemen

De kwestie begon toen de Geesternaren in financiële problemen kwamen. De bank dwong hen het bedrijf met woonhuis, opstallen en veestapel te verkopen. Koper daarvan was het Almelose bedrijf. In de koopovereenkomst werd afgesproken dat de verkopers een aantal maanden de tijd hadden om de boerderij terug te kopen. Tot die tijd mochten zij er blijven wonen. Wel was maandelijks €6.500 huur verschuldigd.

Het varkensbedrijf uit Geesteren liet eerder weten dat de financiering van de terugkoopsom vrijwel rond was, maar dat de bank garanties eiste waaraan de Almeloër niet zou willen meewerken.

Klik hier voor de volledige uitspraak van de rechtbank in Almelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen