Wederom een geslaagde thema-avond op locatie door MANS Twente

Foto: MANS Twente

Na het bedrijfsbezoek van vorig jaar, bij Bomech te Albergen, stond er vorige week voor de MANS-leden en andere geïnteresseerden een bedrijfsbezoek bij Kemperink – Inspirators in Hout op het programma.

Wouter Kemperink nam in 1996 het bedrijf over van zijn vader en al snel deed zijn vrouw Silvia ook intrede binnen Kemperink Houthandel, dat handig inspeelt op de mutaties in de markt en zich daarom in de loop der jaren wat specialistischer heeft opgesteld. De ‘core business’ ligt uiteraard nog op de houthandel, maar ook op het creëren van diverse uitbouwen als overkappingen en serres.

Rondleiding

Vanwege de grote opkomst van de leden van MANS Twente en andere belangstellenden werd de groep in drieën opgedeeld. Wouter en Silvia leidden 2 groepen rond, maar ook Thijs Kemperink mocht een groep rondleiden. Menigeen kent hem als cabaretier, maar enkele uren in de week is hij ook werkzaam bij zijn achterneef Wouter.

Na de interessante rondleiding was er wederom een mogelijkheid om te netwerken met elkaar.

Samenwerken

Na de pauze stond er een rollenspel tussen de leden van de zogeheten ‘A-selectie’ op de rol. Dit is een samenwerkingsverband tussen 5 bedrijven waarvan Kemperink ook deel van uitmaakt. De meerwaarde zit in het feit dat je met elkaar een compleet product kunt afleveren en dus maar één aanspreekpunt hebt. Dus een tekenaar ontwerpt een tuin, de hovenier geeft er invulling aan, maar ook Kemperink kan daarbij een uitbouw leveren met moderne en duurzame technieken welke weer door een andere partner geleverd worden.

Op de vraag uit het publiek of er nieuwe partners aan het samenwerkingsverband kunnen worden toegevoegd, bijvoorbeeld iemand die open haarden maakt voor in de uitbouw, werd positief geantwoord. Al vindt er dan wel een selectieprocedure plaats. Want of een ander bedrijf wel goed in het bestaande samenwerkingsverband past, is natuurlijk wel een vereiste.

Afsluiting

Na afloop volgde er nog een ‘zugabe’ van cabaretier Thijs Kemperink die de lachspieren van de ondernemers liet werken onder het genot van het goudgele gerstenat. Hij kondigde daarbij aan in september te beginnen met zijn nieuwe voorstelling Zleur. MANS Twente had de primeur, want Thijs vertelde al een grap van zijn nieuwe show en legde vervolgens ook eenmalig uit hoe hij te werk gaat om een grap tot stand te laten komen.

Voorzitter Niek Hannink van MANS Twente bedankte tot slot Wouter, Silvia en Thijs voor de zeer geslaagde avond en bijbehorende gastvrijheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen