Minister Kamp: RIVM en Deltares gaan onderzoek NAM nader toetsen

Foto: Novum Media / Jan Sibon

In navolging op het bezoek dat wethouder Erik Volmerink samen met gedeputeerde Ineke Bakker vandaag aan minister Kamp van Economische Zaken (EZ) bracht, waarbij zij hem de vragen over de NAM-activiteiten aanboden, is de bewindsman naar buiten getreden met de toezegging dat de onafhankelijke instituten RIVM en Deltares het komende onderzoeksrapport zullen beoordelen.

“De vragen die leven bij de bewoners over de injectie van productiewater in Tubbergen verdienen zorgvuldige en spoedige beantwoording. Wij gaan er direct mee aan de slag en zijn voornemens om binnen twee maanden met een reactie te komen. Daarnaast zal ik de NAM verzoeken om de vragen te betrekken in het periodieke evaluatieonderzoek, dat wordt uitgevoerd in het kader van de verleende vergunning”, aldus minister Kamp.

Mede op verzoek van EZ worden nu voorbereidingen getroffen om het onderzoek snel van start te laten gaan. Om te borgen dat de evaluatie goed wordt uitgevoerd, gaat minister Kamp de onafhankelijke onderzoeksinstituten RIVM en Deltares vragen om de conclusies en aanbevelingen van de NAM te toetsen.

Reacties