Canta Felice schenkt concertopbrengst aan stichting Gichon

Foto: Canta Felice

Voor de 4e keer organiseerde vocaal ensemble Canta Felice uit Tubbergen het Paas belevingsconcert ‘Het zware verlicht’. Dit keer op 14 maart jongstleden in de Ontmoetingskerk van Vriezenveen en gezamenlijk met het Christelijk Mannenkoor Vriezenveen.

Net als in Delden, Tubbergen en Brugge (België) was er veel belangstelling. Mensen vertellen na afloop dat het hen goed gedaan heeft. Ontroerd omdat pijn, ongeluk, dood, sterven en lijden een stem kreeg. De last van het lijden die zwaar op hen drukte wordt verlicht. Pasen is een mooi feest. Maar Pasen is ook, zoals Marinus van den Berg het zo treffend vertelde, het feest van kwetsbare en prille hoop van mensen die de toekomst niet in de handen van de wanhoop leggen. Beschadigde mensen zijn op zoek naar steun en erkenning van hun lijden. De concertbeleving ‘Het zware verlicht’ staat hier bij stil, biedt troost, raakt het gevoel aan.

Canta Felice organiseert concertbelevingen met een relatie naar kunst en goede doelen. Dit keer werd kunst gepresenteerd van de Franse schilder Jean Luc Bonduau en is de opbrengst voor de stichting Gichon uit Vriezenveen, een organisatie die zich bekommert om het lot van kinderen in Wit-Rusland. Een cheque van €700 is afgelopen donderdag overhandigd aan Gichon die deze in dank en met een duidelijk bestedingsdoel in ontvangst nam.

Meer informatie over Canta Felice staat op www.cantafelice.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen