Volksfeesten Albergen blijft het publiek verrassen

Foto: Redactie

Al vanaf midden jaren ’80 wordt er tijdens het Pinksterweekend een groot feest georganiseerd met de naam School- en Volksfeesten Albergen. In de beginjaren bezochten ongeveer 500 mensen op een avond de feesttent. Dit aantal is flink gegroeid. Tegenwoordig komen er elke avond ongeveer 2000 feestgangers, soms van heinde en verre. De tent is een stuk groter geworden en het terrein is verhard.

De Volksfeesten, ooit opgezet door voetbalvereniging De Tukkers en toneelvereniging Concordia, wordt mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers uit Albergen en omgeving. De opbrengst van het feest gaat dan ook volledig naar beide verenigingen toe.

Kinderprogramma

Dit weekend zorgt niet alleen de levendige kermis voor volop vermaak onder de jongsten; bij Kidstime streden teams bij verschillende spelonderdelen om een prachtige bokaal.

Bij het nieuwe Talent in de Tent kregen kinderen de mogelijkheid om te proeven van het artiestenleven en te schitteren op hetzelfde podium waar al vele topartiesten (Golden Earring, Blöf, DI-RECT, Nick & Simon en Van Velzen) hebben opgetreden. Aan de juryleden Edward Morshuis, Mayke Bijen en Rodrigo Ferreira de zware taak om te komen tot een evenwichtige eindbeoordeling.

Uitslag van Talent in de Tent:

  1. One Direction – Dans Mix (Ilse ter Beek, Nina Geuke, Daniek Wissink, Lotte Camphens, Myrthe Kroeze, Femke Bekhuis en Birgit Hesselink)
  2. Shakira – Waka Waka (Holly ter Mors en Rikke Lescher)
  3. Ariana Grande – Problem (Madde Keemers, Marel Koopmans en Noa Meijer)

2015-05-24 17.04

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen