Zonneauto UT maakt indruk op leerlingen

Foto: Redactie

Te koop, de zonnewagen waar het Solar Team Twente in 2011 dwars door Australië reed. Sinds enige tijd staat ‘ie op Marktplaats, waar er inmiddels zo’n €400.000 voor geboden is. Vanmorgen was diezelfde auto te bewonderen bij scholengemeenschap Canisius Tubbergen. Klassen gingen er stuk voor stuk een kijkje nemen.

“Het is een bijzondere eer dat Solar Team Twente naar onze school wil komen. We hopen daarmee de HAVO- en VWO-klassen enthousiast te maken voor high-tech en innovatie. Ze zien niet alleen toepassingen van de techniek-, natuur- en scheikundelessen, maar ook dat in een team veel vakgebieden moeten samenwerken”, zo laat woordvoerder Jurre Aagten weten.

De groepen 7 en 8 van zowel De Marke als De Wiekslag zijn ook langs geweest.

Bezoekje als tegenprestatie

De klassen 1HV3, 1TT, 2V2 en 2TT zijn al enkele weken bezig met een ontwerpproject rondom de zonneauto. Als tegenprestatie voor de opdrachten die docent Heleen Driessen voor de leerlingen ontwikkeld heeft, heeft ze om een bezoek van de zonneauto aan school gevraagd. Dat verzoek werd vandaag ingewilligd.

Een oud-leerling van de school, Antoni Brentjes, is teamlid geworden van het Solar Team Twente editie 2012-2013. Een ander, Reint Bramer, maakt nu deel uit van het Green Team Twente. Hun waterstofauto heeft afgelopen pinksterweekend door een gebroken voorophanging de Shell EcoMarathon in Rotterdam niet uit kunnen rijden.

‘Serieuze biedingen’

Met het geld dat ze ervoor krijgen, willen de studenten investeren in een nieuwe auto op zonne-energie. “Het is bij mijn weten een serieus bod. Er is over gebeld, contact geweest met degene die het uitbracht. Die wou er ook meer over weten dan in de advertentie vermeld staat, dus ik ga ervan uit dat het geen geintje is”, aldus een meegereisd lid van het Solar Team Twente die aan de leerlingen en docenten uitleg gaf over de techniek.DSC02575

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen