Taxi & Touringcar Twente viert eerste jubileum

Foto: Taxi & Touringcar Twente

Exact 1 jaar geleden heeft de 41-jarige Werner Stroot de koe bij de horens gevat en begon met een bedrijf gespecialiseerd in het vervoer van en naar disco’s, evenementen en festivals: Taxi & Touringcar Twente.

De in Tubbergen woonachtige Stroot, die jarenlange ervaring heeft bij verschillende taxi- en touringcarbedrijven in de regio Twente, liep al een aantal jaren met het idee rond. Hij zag dat er een zeer sterke behoefte was bij met name uitgaanspubliek om gepast vervoer in het weekend te krijgen. Hij zocht contact met zijn voormalige werkgever, die een gewillig oor bleek en wel aan de plannen van Stroot wilde meewerken. “Ik heb de afgelopen 15 jaar veel ervaring opgedaan in vooral het uitgaansvervoer. Ik ben begonnen op een klein taxibusje en inmiddels doorgegroeid naar een touringcar. Hiervoor moet je niet alleen een apart rijbewijs hebben maar ook een aantal aanvullende cursussen/opleidingen met succes hebben gevolgd en afgerond. Bij alle bedrijven waar ik gewerkt heb viel me één ding op: het weekendwerk doen ze er allemaal maar ‘bij’.”

De ‘core business’ van Taxi & Touringcar Twente ligt bij het contractvervoer door de week. Door o.a. de rust- en rijtijden wetgeving is een optimaal aanbod in het weekend echter niet mogelijk. Stroot: “Je mag namelijk maar 10 diensten in 2 weken maken. Als je dan elke doordeweekse dag met kinderen of minder-valide mensen rijdt kan je niet meer in het weekend werken. In het contract van de overheden staat vaak dat ze een vaste chauffeur willen, of in ieder geval zoveel mogelijk, waardoor een rouleersysteem met een aantal chauffeurs die ombeurten in het weekend werken ook niet meer mogelijk is. Ik richt me dus alleen maar op het uitgaanspubliek. Van jeugd naar de disco en festivals tot aan een carnavalsvereniging en de plaatselijke voetbalclub. Voor mensen die een dag/avond uitgaan wil ik een verlengstuk zijn. Onze kracht is dat we altijd rijden in het weekend! Vanaf de start vorig jaar liepen de zaken goed en kwamen de klanten gestaag. We richten ons hoofdzakelijk op de gemeente Tubbergen, maar ondertussen hebben we ook al vaste klanten in Ootmarsum, Weerselo, Oldenzaal en Vriezenveen. We zijn vorig jaar begonnen met een 18-persoons touringcar. Rond de Kerst hebben we er een klein taxibusje voor 8 personen aangeschaft en afgelopen Pasen een 15-persoons touringcar. Twee oud-collega’s, te weten Jan Kroezen en Edwin Steggink, die net als ik veel ervaring hebben in het uitgaansvervoer, hebben mijn team versterkt en zij staan net als ik altijd klaar om achter het stuur te springen en de klant te vervoeren.”

De traditionele disco is allang niet meer het enige waar de mensen uitgaan. “Daar waar vrienden groepen vroeger elke week naar een vaste locale disco gingen, daar wil de jeugd nu het liefst elke week een andere beleving. Festivals, dancefeesten, beachparty’s, tentfeesten of zoals binnenkort weer de Zwarte Cross. Het nadeel van dit soort evenementen en tentfeesten is dat er minder spreiding is. De klanten willen min of meer allemaal op dezelfde tijd naar de festivals toe en allemaal op dezelfde tijd weer retour. Vooral de retourtijden in de nachten is moeilijk te managen. Mensen zijn een avond uit en hebben aan het eind toch vaak een slokje alcohol op waardoor deze minder makkelijk te sturen zijn. En dan leg je deze klant maar eens uit dat hij in de volgende bus moet zitten die over een half uurtje pas vertrekt. Of dat diegene te laat is omdat zijn bus een half uur geleden al vertrokken is. Dat is moeilijk uit te leggen”, zegt Stroot met enig gevoel voor understatement.

Discobus

Van agressiviteit weinig tot geen last, vertelt Stroot. “Dit komt denk ik voornamelijk doordat we onze klanten kennen. Toch hebben we met ons allen een paar avonden gebrainstormd om te kijken hoe we deze praktische ‘problemen’ beter kunnen structureren. We hebben dit knelpunt weten om te draaien in een kans en een heuse discobus aangeschaft. Deze bus is ingericht voor 109 personen (65 zitplaatsen en 44 staplaatsen) en een rolstoeler. Voorzien van lampen en muziek en wordt aankomende week voor het eerste ingezet. Hierdoor kunnen we in het bijzonder bij de grote festivals en tent feesten meer mensen in een kortere termijn vervoeren. Bijkomend voordeel is dat we nu ook grote groepen zoals bijvoorbeeld carnavalsverenigingen en voetbal verenigingen in één keer tegelijkertijd in 1 bus kunnen vervoeren. Wat uiteindelijk ook weer veel gezelliger is. En ze mogen bij ons in de bus een biertje drinken, ook niet geheel onbelangrijk. Zolang ze maar niet wat afbreken…”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen