Mogelijk 20 appartementen voor jongeren op plek ‘bouwput’ Oranjestraat

Foto: Redactie

Midden in het centrum van Tubbergen zouden snel een stuk of 20 appartementen voor jongeren kunnen komen. Dat zei Peter Roelofs, directeur van Woningstichting Tubbergen, vanavond tijdens een bijeenkomst over jongerenhuisvesting die samen met de Tubbergse dorpsraad en de gemeente georganiseerd werd.

Roelofs stelde zich kwetsbaar op en vroeg de aanwezigen, waaronder zeker 35 jongeren, om duidelijke input. Hij gaf ook aan te kijken naar andere mogelijkheden, waaronder de combinatie huur- en koopappartementen in hetzelfde gebouw en een terugverdientijd van 20 jaar i.p.v. de gebruikelijke 50 jaar.

De aanwezige jongelui benadrukten vooral dat het betaalbaar zou moeten zijn, ook voor alleenstaanden. Roelofs gaf aan dat het om mogelijk 20 appartementen van elk 50 m2 gaat, met maximaal een huurprijs van €500 per maand. “Dus ook een eigen keuken en douche. Het gaat hierbij over een huurwoning van 1 grote slaapkamer, of eentje met 1 wat grotere en 1 een stuk kleinere slaapkamer. Ik kan wat laten zien, er zijn al wat schetsen van hoe het er dan uit gaat zien.”

Wel twijfels

Roelofs: “Het kan snel voor elkaar zijn, zelfs eind volgend jaar al, maar we hebben nog wel een flink aantal twijfels. Twijfels over de hardheid van de huurvraag bijvoorbeeld, net als twijfels over de vorm waarin daar dan wat aan gedaan kan worden. Wij als woningstichting moeten – in principe – voor 50 jaar iets bouwen, willen we er iets aan hebben. Het aantal jongeren neemt in de komende jaren af, dus hoe gaan we die jongerenappartementen dan vullen? Zulke dingen spelen wel mee, geef ik in alle eerlijkheid toe.”

Bij de gemeente zijn ook een aantal ernstige twijfels, gaf wethouder Roy de Witte aan. “Hoe hard is die huurvraag in Tubbergen dan en hoe hard moeten wij daar aan trekken?” Maar overal waar hij en wethouder Erik Volmerink kwamen werd erover gepraat. “Laten we de ‘mismatch’ die er kennelijk tussen jullie en de woningstichting is, wegnemen. Volgens mij is er echt wel een huurvraag, maar het moet wel wat concreter worden. Het is niet meer praten om te praten, bij wijze van.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen