‘Geachte gemeente, geef ons de Hagweg terug’

Foto: Elise Goossen-Haarhuis

Dat de gemeente nu ook meldingen en klachten van burgers via sociale media serieus gaat nemen, heeft een aantal mensen wel op het idee gebracht. Zo heeft een populaire Facebook-pagina over Harbrinkhoek en Mariaparochie een oproep geplaatst over de Hagweg, welke alleen voor aanwonenden opengesteld is.

In het bericht wordt de gemeente gevraagd het toegangsverbod terug te draaien. “Veel Harbrinkhoekers zouden graag zien dat de Hagweg weer wordt opengesteld voor openbaar verkeer, niet alleen voor aanwonenden. Het is zo raar om een normale, openbare weg, betaald uit publieke middelen, aan het verkeer te onttrekken. Welke hele goede redenen zijn daar nou voor te bedenken? Geacht gemeentebestuur en gemeenteraad, geef ons de Hagweg terug.

Gemeente is op de hoogte

De desbetreffende oproep is inmiddels door bijna 200 mensen ‘geliked’ en zeker 50 keer gedeeld. Volgens een woordvoerder van de gemeente is deze melding, die eergisteravond geplaatst werd, gistermorgen opgepikt en doorgezet naar de juiste afdeling. “Ook ons is opgevallen dat sommige mensen het raar vinden dat een afgesloten weg herbestraat wordt en dergelijke. Wel is het zo dat dit niet zo heel snel te regelen valt om het verbod weer op te heffen, aangezien er ooit eens een weloverwogen besluit over genomen is. Maar we zijn van de wens op de hoogte en men gaat zich er op korte termijn over buigen.”

Mening dorpsraad

De dorpsraad van het dubbeldorp heeft zich nog geen mening gevormd over de ontstane ophef, laat voorzitter Sylvia Nijhuis weten. “Toen het ooit afgesloten is, zat ik nog niet in de raad en daarom kan ik helaas nu niks zeggen wat destijds afgesproken is. In de afgelopen tijd is het voor ons geen aandachtspunt geweest, al zie ikzelf natuurlijk ook op Facebook de meningen van mensen staan. Sinds die geluiden hebben we het er als dorpsraad nog niet over gehad.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen