Bijzonder duo betrekt ‘eindelijk’ het nieuwe onderkomen

Afgelopen weekend hebben stichting Oranjewijk Tubbergen en het bedrijf Ewilgro Hoveniers hun nieuw onderkomen aan de Newtonstraat in Tubbergen aan het publiek laten zien. En er kan gezegd worden dat de belangstelling groot was.

Het weekend begon met de vrijwilligersavond op 4 september. Tijdens deze avond waren alle vrijwilligers uitgenodigd die op één of andere manier een bijdrage hadden geleverd aan de realisatie van de nieuwe hal.

Ze werden verwelkomd door de projectleiders Jan Haarhuis en Mark Echtermeijer. En uiteraard Edward Willems van het Ewilgro Hoveniers en Rolf Groothuis als voorzitter van de Oranjewijk. Schröder Carwash had nog een extra attentie beschikbaar gesteld in de vorm van een wasbon.

Indrukwekkende opening

Op zaterdag 5 september vond de officiële opening plaats. Door de kinderen uit de wijk werd met een grote sleutel, symbolisch, de schuur aan de Hardenbergerweg afgesloten. Daarna werd de sleutel al lopend door het dorp naar de nieuwe hal gebracht. Deze hele tocht werd gefilmd door een drone. Deze beelden waren te zien op een scherm in de hal zodat de genodigden deze tocht ook konden meemaken.

Aangekomen bij de hal werd de hal geopend door wethouder Roy de Witte, samen met genoemde projectleiders. De aanwezige wethouders, Roy de Witte en Tom Vleerbos, hadden zich speciaal voor deze gelegenheid gekleed in een fleurig oranje colbert. Na de toespraken waarin de inzet van de vele vrijwilligers, de sponsoren en de unieke samenwerking  onder de aandacht werden gebracht, was het tijd om iedereen de hal te laten zien. Met foto- en beeldmateriaal werd dit uitstekend in beeld gebracht.

Openbare rondgang

Op zondag 6 september was er voor iedereen de mogelijkheid om de hal te bezoeken. Hiervan werd goed gebruik gemaakt. Er werden rondleidingen gegeven zodat iedereen een goed beeld kreeg van de nieuwe hal. Eén van de favoriete onderdelen was de biomassakachel waarmee het gehele pand van warmte wordt voorzien. Diverse (carnavals)verenigingen brachten mooie en ludieke cadeaus mee. Zo werd een ladder teruggebracht die al een tijdje vermist werd. Kortom, een weekend waarop met een goed gevoel kan worden teruggekeken.

De volgende stap is de voltooiing van het atelier. Daarnaast wordt binnenkort gestart worden met de bouw van de nieuwe carnavalswagen. De hal is er helemaal klaar voor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen