Mooiste fietsroutes van Overijssel in een app

Foto: Landschap Overijssel

Landschap Overijssel wil mensen inspireren om er vaker op uit te gaan en nog meer te ontdekken in en te genieten van de natuur. Na de ontwikkeling van de app Wandelen in Overijssel is nu ook de gratis route-app Fietsen in Overijssel klaar voor gebruik.

Voor fietsers in Overijssel staan vanaf nu 10 van de mooiste routes gereed in de fietsapp, bijvoorbeeld handig om tijdens Open Monumentendag een bezoekje te combineren met een wandel- of fietsroute.

Mooiste fietsroutes van Overijssel

Klimmen naar het hoogste punt van de Lonnekerberg of rustig ‘peddelen’ langs de bloeiende heide op Hof Espelo? Fietsen in Overijssel wordt steeds leuker! Landschap Overijssel zet samen met vrijwilligers de mooiste routes en prachtigste streekverhalen in een app. Fietsers kunnen vanaf nu kiezen uit zo’n 10 verschillende routes, waaronder de nieuwe Molenroute Tubbergen.

Molenroute

Zin om aanstaande zaterdag de fiets te pakken? Combineer dan de Molenroute Tubbergen met een bezoek aan de Molen van Frans. Op 12 september draait het waterrad van de Molen van Frans! Je kunt zien hoe de molenaars te werk gaan, hoe het graan gemalen wordt en hoe het water uit de Mosbeek alles in beweging zet. Liever te voet? Ook de gezinswandelroute ‘Langs watermolens en es’ van Landschap Overijssel komt langs de Molen van Frans.

Al 25.000 downloads

Inmiddels weten veel wandelaars Landschap Overijssel al te vinden als aanbieder van routes. Sinds de start van het routeproject zijn er al ruim 25.000 downloads geweest van de wandelapp. Nieuwsgierig? Zoek dan op Fietsen in Overijssel of Wandelen in Overijssel in de App- of Google Play-store en download gratis de routeapps.

De routes staan ook op de website van Landschap Overijssel: www.landschapoverijssel.nl/routes.

Dit project is een samenwerkingsverband tussen Landschap Overijssel, provincie Overijssel, Regio Twente en Kwaliteitsimpuls Routenetwerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen