Aanleunwoningen van de Eeshof feestelijk heropend

De 38 aanleunwoningen in woon-zorgcentrum De Eeshof te Tubbergen zijn onlangs gerenoveerd. Zojuist werden ze feestelijk heropend na een korte toespraak van zorgmanager Leo Stamsnieder en cliëntenraad-voorzitter Arie Vreeswijk.

Het gaat om de woningen aan de boskant die mede met het oog op toekomstige ontwikkelingen beter toegankelijk en een modernere uitstraling hebben gekregen. “Simpel gezegd was het gewoon noodzaak om er iets aan te doen, om ze te renoveren. De appartementen waren verouderd. We wilden het geheel opfrissen en tegelijkertijd aanpassingen doen die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Beide lijkt me heel prima gelukt”, lacht een zeer tevreden Stamsnieder. “Zo kan alles weer 20 jaar mee.”

Alle woningen hebben in het afgelopen half jaar een ruimere douche- en toiletruimte gekregen. “Dat is wel een beetje, zeg maar een kleine meter, ten koste gegaan van de slaapkamer en de berging. Al valt het nauwelijks op”, legt Stamsnieder uit. “Ook zijn de gesloten keukens ‘ingeruild’ voor open keukens waar bewoners die gebonden zijn aan een rolstoel gemakkelijk kunnen keren.”

Stamsnieder en Vreeswijk deelden beide rechtstreeks een compliment uit aan de bewoners die de metamorfose van dichtbij mee hebben gemaakt. “U bent allen al op leeftijd, maar weet toch heel goed om te springen met een verandering als deze. Niet niks, maar jullie doen het toch maar ‘even'”, aldus Vreeswijk.

Verdere aanpassingen

Koken op gas behoort tot het verleden. Stamsnieder: “Uit veiligheidsoverwegingen zijn de gaskookplaten ingewisseld voor inductieplaten. Iedereen kan zich iets voorstellen bij hetgeen er kan gebeuren bij een oudere die niet meer alles zo goed kan onthouden en bijvoorbeeld een pannetje op het vuur vergeet. Daarnaast is alles gelijkvloers gemaakt.”

Bewoners kunnen nu via een camera zien wie er voor de deur staat. Op deze manier wordt de kans op ongewenst bezoek nog verder verkleind.

Tot slot is het complete gangenstelstel van het wwon-zorgcomplex opgeknapt en heeft de lift een nieuwe plek gekregen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen