Belangengroepen buitengebied spreken zich uit vóór glasvezel

Foto: Redactie

Nog maar 10 dagen en dan volgt er een grote klap. Of de benodigde 50% animo voor glasvezel in het buitengebied gehaald is, wordt dan bekendgemaakt.

Bewoners en bedrijven worden nu al ‘bedolven’ onder brieven en dergelijke waarin ze aangespoord worden om mee te doen, maar ook de belangengroepen in het buitengebied van de gemeente Tubbergen doen een duit in de zak. Eergisteren verscheen op menig deurmat wederom de oproep (alsnog) een supersnelle internetverbinding af te nemen, met als afzender o.a. alle dorpsraden. De brief werd daarnaast mede ondertekend door LTO Noord, BGT, MANS en de gemeente Tubbergen.

“Zonder 50% contracten komt er geen glasvezel voor ons in het buitengebied en zal dit de komende tijd ook niet gebeuren. Dit heeft een grote invloed op onze leefomgeving en ontwikkeling van ons gebied, iets wat we niet moeten willen”, zo staat er te lezen. Als het benodigde aantal niet gehaald wordt, blijft alles bij het oude. “De situatie blijft voor u dan wel zoals die is, namelijk traag internet en tv via de schotel.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen