Rent ’n Play timmert aan de weg met FIFA-toernooien

Jeroen Booijink en Paulo Moczkowski
Jeroen Booijink en Paulo Moczkowski
Foto: Redactie

Welk klein jongetje droomt nou niet van een carrière als profvoetballer en een debuut bij Oranje? Maar ja, het is doorgaans alleen voor een enkeling weggelegd. De rest moet het doen met het najagen van andere dromen en het kijken van (vele) voetbalwedstrijden of deze naspelen op een computer.

In dat laatste geval zal dan al snel de nieuwste editie van de succesvolle gamereeks FIFA om de hoek komen kijken, iets waar echte fans ieder jaar een hele tijd naar uitkijken. Onlangs kwam de versie 2016 uit en exemplaren vlogen weer de winkel uit. Enkele van de vele kopers verdienen zelfs hun brood met het organiseren van FIFA-toernooien, zoals geldt voor Jeroen Booijink en zijn zwager Paulo Moczkowski. Laatstgenoemde liep al een jaar of 2 á 3 eraan te denken om zijn hobby verder ‘uit de hand te laten lopen’. “Zo gezegd, zo gedaan”, vertelt de in Reutum woonachtige Paulo (32) met een grote grijns. “Inmiddels hebben we 8 Playstations gekocht en een aantal beeldschermen. We nemen het organiserende bedrijf of vereniging eigenlijk alles uit handen, van A tot Z dus, om het toernooi zeker te laten slagen. De omzet die zij draaien is voor hen, wij doen de gehele uitvoering en de begeleiding van deelnemers. Er is daarom ook geen extra personeel nodig, wat natuurlijk weer flink in de kosten scheelt.”

Rent ’n Play

De 2 jonge ondernemers zijn sinds kort actief onder de naam Rent ’n Play en gaan zo regelmatig het land door om FIFA-toernooien te organiseren. “Volgende week naar Zeeland, wat 3 uur rijden is. Heen en weer 6 uur”, rekent oud-Vassenaar Jeroen voor. “Maar dat hebben we er graag voor over. Je moet immers eerst een naam opbouwen, om verdere bekendheid te stimuleren. FIFA heeft nu onze prioriteit, al staan we zeker ook open voor andere dingen. Maar dat is nog voor de toekomst, eerst moeten we een goed netwerk opbouwen. Hierbij gaan we ervan uit dat de meesten van onze klanten verenigingen zullen zijn, maar ook vanuit de horeca. Afgelopen zomer hebben we bijvoorbeeld op een camping in Ommen gestaan, Daar hebben we bewezen dat ook campings heel erg geschikt zijn voor dit soort evenementen. Uiteindelijk hebben we 3 hele dagen op diezelfde camping gestaan vanwege de positieve reacties die de campinggasten hadden.”

Uiteraard zijn we constant bezig om te kijken hoe we ons aanbod kunnen verrijken met bijvoorbeeld nieuwe games of apparatuur zodat we een nóg breder publiek kunnen aantrekken.

Naar eigen zeggen kunnen de zakelijk partners zeer scherpe prijzen bieden, doordat ze niet hoeven te leven van hun nieuwbakken onderneming. Jeroen: “We hebben 4 van tevoren samengestelde pakketten, met voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld 4 uur lang 4 schermen plus één groot scherm voor ongeveer 16 personen voor €225, op locatie. Naast de toernooivariant bieden we trouwens ook vrij gamen aan. Dat kan vooral voor campings en de horeca, waar mensen in en uit lopen, interessant zijn. Die pakketten zijn slechts voorbeelden. Elk toernooi wordt op maat gemaakt aan de behoefte van de klant; niets is ons te gek! Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om met een groep vrienden op onze locatie langs te komen en gezellig een avondje te gamen. Voor slechts  €10 per persoon  kunnen we hen een erg leuke tijd bieden.”

Voor meer informatie: www.rentnplay.nl / www.fifatoernooitwente.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen