Ook veel bedrijven maken overstap van digitale zandweg naar snelweg

Foto: ClouduitTwente.nl

De afgelopen weken hebben ook de lokale glasvezel-partners van Cogas absoluut niet stilgezeten om bewoners in het buitengebied te overtuigen van de voordelen als ze overstappen van de digitale zandweg naar de digitale snelweg.

Zo is er vanuit Lucas IT gezamenlijk met Loohuis Communicatie & IT via Clouduittwente.nl een brief uitgegaan naar alle bedrijven in het buitengebied. “Veel mensen weten dit niet, maar er zijn meer dan 650 bedrijven in het buitengebied van Tubbergen. Al deze bedrijven zijn persoonlijk aangeschreven en naderhand gebeld voor een afspraak op locatie. Deze bezoeken waren echt een groot succes! De proactieve benadering werd zeker gewaardeerd en dit was voor velen het laatste duwtje in de rug”, laat Arjan Lucas van Lucas IT tevreden weten.

‘Levensader van iedere onderneming’

De afgelopen periode was zeer druk en hectisch, maar beide bedrijven hebben een zeer voldaan gevoel overgehouden. Voor ondernemers in het buitengebied wordt glasvezel namelijk de levensader voor de bedrijfsactiviteiten. Arjan: “Alle digitale communicatie gaat over dit communicatiekanaal. Om de continuïteit en leefbaarheid voor de bedrijven via glasvezel te vergroten hebben we een speciale website gelanceerd: www.glasvezeltubbergen.nl.”

Met glasvezel kan men supersnel grote hoeveelheden data binnenhalen en versturen. Geen overbodige luxe in deze tijd van multimedia en webapplicaties. Bovendien komen nieuwe toepassingen binnen bereik, zoals clouddiensten, internettelefonie, video-vergaderingen, interactieve HD televisie, videobeveiliging, thuiswerken, het koppelen van bedrijfsvestigingen, hard- en softwarebeheer op afstand, snelle back-up en uitwijkfaciliteiten. Daarmee is het ook nog eens mogelijk om efficiënter te werken. “Vaak wordt verondersteld dat de kosten voor glasvezel hoger zijn dan die van ADSL. Dat is in lang niet alle gevallen zo, zeker wanneer internet met hogere snelheden gewenst is”, legt Arjan uit. “Bovendien zijn bij glasvezel andere verbindingen overbodig, wat ook nog een besparing kan opleveren. Denk hierbij aan separate alarm- en/of pinverbindingen, schotel- en/of digitenne abonnementen en ISDN telefoonabonnementen.”

ClouduitTwente.nl

ClouduitTwente.nl is een samenwerking van het Albergse Lucas IT en Loohuis Communicatie & IT uit Fleringen. Met het voor de regio unieke concept ‘Cloud uit Twente’ bieden beide bedrijven een volwaardige ICT-omgeving in de cloud. Zo is er één aanspreekpunt, één nota, één totaaloplossing.

“Mochten er nog bedrijven zijn geïnteresseerd, dan staan we graag voor ze klaar voor een persoonlijk gesprek. We geven graag advies aan huis of op het bedrijf”, benadrukt Arjan tot slot.

Maandag 19 oktober is de officiële sluiting en moet minimaal 50% een overeenkomst getekend hebben. Voor wie advies of meer info wil, aarzel dan niet om contact met ClouduitTwente.nl op te nemen. Dat kan via 088-4800446 (kies optie 1) of via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen