Computercafé Reutum voor ouderen een succes

Foto: Dorpsraad Reutum

Op maandag 14 september en 12 oktober is er een bijeenkomst op de Mariaschool in Reutum gehouden voor de geïnteresseerden die zich wilden verdiepen in de razendsnelle ontwikkelingen op digitaal gebied. Men kan spreken over een succesvolle eerste bijeenkomst welke de naam ‘computercafé’ met zich meedraagt.

Het computercafé is een initiatief dat naar voren is gekomen tijdens de inventarisatieavond van de dorpsraad. Uit de inventarisatieavond kwam onder andere naar voren dat veel ouderen digitaal verlegen zijn. Veel van hen willen maar al te graag iets op pikken van het snelle digitale tijdperk, maar zien veelal op tegen een moeilijke cursus. Een cursus die vaak niet aansluit bij wat de wensen zijn van deze ouderen. Vanuit deze gedachte is het idee ontstaan om ouderen de mogelijkheid te bieden naar school te komen om vervolgens les te krijgen van de plaatselijke basisschool leerlingen. Tijdens deze eerste bijeenkomst werd e.e.a. toegelicht door Gerard aan de Stegge, directeur Mariaschool Reutum en is er kort geoefend met tablets, smartphones en laptops.

De tweede bijeenkomst, welke gehouden is op maandag 12 oktober, kende eveneens veel geïnteresseerden. De veelal ouderen die aanwezig waren namen zijn of haar eigen ‘slimme’ apparatuur mee of konden gebruik maken van de apparatuur die beschikbaar werd gesteld door de basisschool. Hiermee werd vervolgens met de enthousiaste kinderen aan de slag gegaan. Onderwerpen als het zoeken op internet en het maken en vervolgens verzenden van fotocollages naar je kleinzoon of kleindochter werden bij de kop beet gepakt.

Voor de geïnteresseerden staat er maandag 16 november wederom een bijeenkomst gepland. Deze bijeenkomst zal 11.00 uur in de centrale hal van de Mariaschool starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen