Luizenbrigade paraat op de Wiekslag

Foto: Wikipedia

Wie o wie krabt zich ’t apezuur vanwege een jeukende hoofdhuid? Morgenochtend, tijdens de periodieke controle bij de Wiekslag, zullen er misschien wel weer luizen in het haar ontdekt worden.

De zogeheten ‘luizenbrigade’ kan overigens nog wel wat vrijwillige krachten gebruiken. Niet alleen op school, maar ook thuis moeten kinderen na deze herfstvakantie gecontroleerd worden op eventueel aanwezige bloedzuigers. Dat laat de schoolleiding weten in een nieuwsbrief naar alle ouders.

Scholen, en dan met name het lager onderwijs, staan bekend als besmettingshaard van hoofdluizen. Vooral kinderen tussen de 8 en 12 jaar hebben er vaak last van: maar liefst 17% van deze leeftijdsgroep. Gemiddeld heeft circa 9% van de onderzochte groep hoofdluis.

Hoofdluis blijkt vaker voor te komen bij meisjes (7%) dan bij jongens (2%). Daarnaast kunnen de kleine diertjes zich snel verspreiden. Daarom is een regelmatige controle belangrijk.

Vrijwilligers gezocht

Mochten ouders komende morgen tijd hebben en een helpende hand willen bieden, kunnen zij zich om 08.30 uur melden. “Aangezien we nog steeds vaders/moeders kunnen gebruiken voor de luizencontrole doen we een dringend beroep op u zich te melden”, aldus de directie van de Wiekslag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen