Praktijk de Gaarden al 25 jaar een veelzijdig zorgaanbieder

Specialisten van Praktijk de Gaarden
Specialisten van Praktijk de Gaarden
Foto: Praktijk de Gaarden

Praktijk de Gaarden bestaat dit jaar al weer 25 jaar. In 1990 is Ewald Hams als fysiotherapeut gestart in het theorielokaal van zijn vader Antoon Hams aan de Nassaustraat 10 in Tubbergen. Antoon Hams had op de locatie achter het gemeentehuis een autorijschool en garagebedrijf.

De praktijknaam ‘de Gaarden’ is een verwijzing naar de boerderij van ‘de Gaarder’ dat vóór de bouw van Garage Hams en het gemeentehuis op die plek stond. Toen het garagebedrijf werd beëindigd, is het verbouwd tot praktijkruimte met een oefenzaal en meerdere behandelkamers. Geen overbodige luxe, aangezien de praktijk al snel werd uitgebreid met de discipline oefentherapie Mensendieck. Onderlinge samenwerking bleek al snel een meerwaarde te hebben voor zowel cliënten als therapeuten. Dit is daarom ook aanleiding geweest om de praktijk te versterken met verschillende disciplines die de kwaliteit van zorg verder verbeteren en te waarborgen.

De huidige praktijk omvat verschillende disciplines zoals oefentherapie Mensendieck (Marieke Beens), podotherapie (Jill Luttikhold), osteopathie (Ewald Hams), huid- en oedeemtherapie (Inge van der Aa) en fysiotherapie met de specialisaties manuele therapie (Dave Wissink), geriatriefysiotherapie (Marjan Oude Nijhuis) en bekkenfysiotherapie (Rikie Beekmans).

Gratis inloopspreekuur

Korte lijntjes en de nauwe samenwerking tussen de verschillende beroepen in Praktijk de Gaarden bieden de mogelijkheid om snel collega’s met een andere deskundigheid te raadplegen.

De ontwikkelingen binnen praktijk de Gaarden hebben er toe geleid dat ze vanaf januari 2016 een gratis en vrijblijvend gezamenlijk inloopspreekuur aanbieden. Dat houdt in dat een cliënt een kortdurende intake en screening in teamverband krijgt. Daarmee kunnen mensen er op rekenen dat ze snel op de juiste plek zijn met hun klacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen