Veel benefietacties voor renovatie De Delle

Het benefietteam van De Delle
Foto: Redactie

Het centrum van het verenigingsleven in Tubbergen, zo mag je De Delle intussen wel omschrijven. Maar liefst 35 verenigingen en andere organisaties maken regelmatig gebruik van dit gebouw, bijvoorbeeld om te musiceren, onderwijs te geven of gewoon samen te komen voor overleg.

Het pand, in eigendom van de PKN (Protestantse Kerk Nederland) in Tubbergen, was nodig aan een opknapbeurt toe. Iets waarin sinds begin vorige maand een grondige invulling aan gegeven is. Zowel de binnen- als buitenkant krijgt een volledige facelift, er is inmiddels een moderne bedrijfskeuken met de nodige apparatuur geïnstalleerd, er zijn nieuwe vloeren gelegd, de muren zijn geïsoleerd, het plafond is vernieuwd enzovoorts. “Eigenlijk alles, behalve de buitenmuren. De rest hebben we allemaal onder handen gehad of zal in de komende tijd nog aan bod gaan komen”, legt Piet Klingeman, als voorzitter van de stichting dat het onderhoud en de exploitatie van het verenigingscentrum op zich heeft genomen, uit. “En natuurlijk wordt alles strak in de verf gezet.”

De kosten voor de renovatie zijn dermate hoog dat er in de komende maanden een aantal benefietacties plaatsvinden. Zodoende hoopt het spontaan in het leven geroepen ‘benefietteam’ wat extra geld in te zamelen. Deze bestaat uit Charlotte Prins, Jan Pieter de Boer, Brigitte Huzink, Annemiek Aalderink, Dinie Spalink, Piet Klingeman en Aly Heppenhuis. “Zo is er een grote loterij met fantastische prijzen. Voor het verkopen van deze loten in Tubbergen huis-aan-huis en in de kerkdorpen rondom aan onze gemeenteleden hebben wij uw hulp nodig. Binnenkort gaan we hier mee aan de slag en nemen we contact op. Ook zijn er bonnen te koop om heerlijk uit eten te gaan of een leuke workshop te volgen in onze eigen gemeente”, legt Brigitte uit.

Data van de activiteiten

  • 7 en 27 november – Herterij Geesteren: Verschillende varianten hertenvlees met een stamppotbuffet, inclusief dessert. Aanvang 19.00 uur. Dinerbonnen á €25 zijn te bestellen via Jan Pieter de Boer (tel. 0613012442 of [email protected]).
  • 22 november – De Haarakker Langeveen: Ontbijt. Aanvang 10.00 uur. De dinerbonnen á €15 zijn te bestellen via Aly Heppenhuis (tel. 06-38125377 of [email protected]mail.com).
  • 22 november – De Haarakker Langeveen: High tea. Aanvang 14.00 uur. De dinerbonnen á €20 zijn te bestellen via Aly Heppenhuis (tel. 06-38125377 of [email protected]).
  • 6 december – De Haarakker Langeveen: Ontbijt. Aanvang 10.00 uur. De dinerbonnen á €15 zijn te bestellen via Aly Heppenhuis (tel. 06-38125377 of [email protected]).
  • 6 december – De Haarakker Langeveen: High tea. Aanvang 14.00 uur. De dinerbonnen á €20 zijn te bestellen via Aly Heppenhuis (tel. 06-38125377 of [email protected]).
  • 10 december – De Koel’nbekke Geesteren: Op deze avond kunnen deelnemers een kerststuk maken. Er zal vooraf begonnen worden met koffie en iets lekkers. Een workshopbon á €25 kan besteld worden bij Dinie Spalink (tel. 06-30207079 of [email protected]).

Reacties