Schade aan smartphone of tablet? Wanim weet wel raad

Foto: Redactie

Niks is zo irritant als een kapotte telefoon. Is de batterij binnen de kortste keren weer leeg, zit er een barst in het scherm of bleek dat ‘ie niet zo goed tegen regen kan, dan zit je opeens zonder Facebook, Instagram, Whatsapp enzovoorts. En wat dan? Wachten totdat je abonnement afgelopen is, zoveel geduld hebben de meeste mensen niet. Gelukkig kan vaak e.e.a. gerepareerd worden, iets dat meestal via de normale inboedelverzekering gedekt wordt.

Hoewel er nog nauwelijks ruchtbaarheid aan de komst van z’n winkel is gegeven, stromen de eerste klanten achter elkaar binnen bij de Smartphone Repair Shop van Wanim Sarkis. Bijna zonder uitzondering hebben ze technische problemen met hun smartphone, zoals een kapotte speaker of een gebroken schermpje. Hoe dan ook, Wanim weet wel raad. Fris gestart in Tubbergen, gelegen tussen Deterink en The Phone House, komen er nu al dagelijks 5 á 10 reparatieverzoeken.

Wanim’s vader, die de ‘repairshop’ in Almelo gestart is, bestiert de nieuwe winkel in Tubbergen. “Het was eigenlijk niet echt de bedoeling om ook hier een winkel te beginnen”, grinnikt Wanim. “Maar ja, van het één kwam al snel het ander. Een klant van ons, die in Almelo binnenstapte, wees erop dat er in Tubbergen geen soortgelijke service geboden wordt en ook dat er links en rechts wel wat winkelruimte beschikbaar is. Ik ben eens gaan rondkijken, zelf op onderzoek uitgegaan, heb de lokale behoefte nog wat meer gepolst en ben vervolgens naar een makelaar gestapt. Zo was eigenlijk alles binnen een paar dagen helemaal rond. We wonen aan deze kant van Almelo, dus eigenlijk centraal tussen beide winkels in, en daarom is het ook wat dat betreft makkelijk te doen. Sinds een weekje zijn we open en het gaat echt heel goed, boven verwachting zelfs – kan ik wel stellen.”

Behalve reparaties aan telefoons en tablets biedt het nieuwe Tubbergse bedrijf ook accessoires als beschermhoesjes en batterijen aan. Daarnaast zijn er abonnementsvrije telefoons en kits om zelf te gaan sleutelen te koop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen