Het nieuwe naaien gebeurt in Hezingen

Foto: Het Werkatelier

Het Werkatelier is de nieuwe naam van het naaiatelier van at.groep Vakwerk in Hezingen. Een nieuwe naam, want er is een nieuwe eigenaar: Marieke Hansté.

Hansté heeft deze tak van at.groep overgenomen en samen met haar medewerkers gaat ze verder als Het Werkatelier. Tijd voor een nieuwe uitstraling, een nieuwe bus, een nieuw logo en het nieuwe label ‘Made with love @het Werkatelier’.

Naaien, inpakken, sorteren, wassen, strijken

Naaien is niet het enige dat het Werkatelier doet. “Wij beschikken over een volwaardig naaiatelier, een in- en ompakafdeling én een was- en strijkservice. Voor bedrijven, zorginstellingen, verenigingen en particulieren klaren wij de klussen die graag uitbesteed worden. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld het op maat maken van gordijnen, her- en verstelwerkzaamheden van kleding, het in elkaar zetten en inpakken van materialen, stickerwerk, sorteerwerk, was- en strijkwerk”, licht Marieke toe.

Afstand tot arbeidsmarkt

Het Werkatelier werkt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Of dat nu is omdat ze een handicap hebben of langdurig werkeloos zijn, het Werkatelier wil deze mensen activeren en ontwikkelen naar werk. “Niemand hoort langs de zijlijn te staan. Wij zetten ons in om de talenten van deze mensen te ontwikkelen en maximaal te benutten. Om meerwaarde te creëren voor henzelf, voor opdrachtgevers en voor maatschappij. Daarom is onze ondertitel ook: waar werken meerwaarde krijgt”, vertelt Marieke.

Duurzaam

Op de naai-afdeling van Het Werkatelier maakt de ervaren coupeuse samen de werknemers van bestaande materialen nieuwe producten. Marieke: “In ons naaiatelier maken wij unieke, duurzame en persoonlijke (relatie)geschenken. Van bestaande materialen zoals spandoeken of oude spijkerbroeken, maken wij unieke nieuwe producten als tassen, kussens of laptophoesen. Dit doen wij in samenwerking met onder andere ’t Winkeltje en Eerlijk Vakwerk, bedrijven uit Vasse.” Dit maakt dat het bedrijf zich niet alleen inzet voor duurzame arbeid, maar ook voor duurzame producten. “Wij zetten ons met hart in voor een duurzame onderneming. Onze diensten en producten verlaten binnenkort ons pand in Hezingen met ons eigen label ‘Made with love @ het Werkatelier’. En zo is het ook, wat ons pand verlaat is met liefde gemaakt door onze mensen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen