Sint Maarten plaatst ‘tovertafels’ voor demente ouderen

Ouderen aan de tovertafel
Foto: Zorggoep Sint Maarten

Ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan, trakteert zorggroep Sint Maarten al haar 17 locaties op een zogeheten tovertafel.

De Tovertafel is een interactief spel voor bewoners en met name geschikt voor mensen met dementie. Op woensdag 11 november – de verjaardag van Sint Maarten – wordt de eerste tovertafel feestelijk in gebruik genomen bij woon-zorgcentrum Gereia in Oldenzaal.

Op iedere locatie

Om het 10-jarig jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, heeft zorggroep Sint Maarten gezocht naar een geschikt cadeau dat past bij onze overtuiging en waar zoveel mogelijk bewoners profijt van hebben. “Daarom is besloten om iedere locatie een tovertafel aan te bieden. Een duurzaam cadeau dat vele waardevolle momenten zal opleveren!”, aldus algemeen directeur Bert Kwadijk.

‘Tovertafel houdt lichaam en geest in beweging’

De tovertafel is een nieuw spelconcept dat bestaat uit lichtanimaties die op de eettafel worden geprojecteerd. Deze lichtanimaties zijn interactief doordat ze reageren op de beweging van handen en armen van de ouderen. Door het spel worden mensen geactiveerd/gestimuleerd om te bewegen, zowel qua lichaam als geest. Er zijn tot nu toe 7 spellen ontwikkeld om ouderen met dementie op fysiek, sociaal én mentaal vlak te stimuleren.

Reacties

article
26956
Ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan, trakteert zorggroep Sint Maarten al haar 17 locaties op
https://tubbergen.nieuws.nl/nieuws/20151105/sint-maarten-plaatst-tovertafels-voor-demente-ouderen/
2015-11-05T18:47:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2015/11/05184627/Tovertafel-1.jpg
Nieuws