Tineke Zandstra uitgeroepen tot lid van het jaar bij harmonie Tubbergen

Afgelopen zaterdag was de balkonzaal van het Oale Roadhoes in Tubbergen weer ingericht en aangekleed voor het jaarlijkse Kleintje Avondconcert van de Dr. Schaepmanharmonie. Een concert met een toegankelijk en divers programma, dit jaar in het teken van het thema Engeland.

Bij binnenkomst werd het publiek verwelkomt door een doedelzakspeler. Hij speelde samen met het orkest, dat onder leiding van Kimmy Reef staat, het statige openingswerk Highland Cathedral.

Afwisselend en boeiend programma

Het orkest en de slagwerkgroep onder leiding van Jaap Hazewinkel wisselden elkaar af, en maakten er een boeiend kijk- en luisterspel van. Een geniaal duet tussen twee snaredrums werd vertolkt door Thijs Olde Hampsink en Jaap Hazewinkel. In het stuk Duet Supreme, het D-examenwerk van Thijs afgelopen voorjaar van maar liefst 9 minuten, lieten zij beiden horen over een geweldig gevoel voor ritme te beschikken. Verschillende werken met het thema Engeland kwamen voorbij, waaronder filmmuziek uit Batman, Harry Potter en James Bond, maar ook Schotse dansen en het Ierse Lord of the dance. De slagwerkgroep liet zien en horen goed te kunnen omgaan met een zeer divers instrumentarium. Solo’s voor djembé en bongo’s waren te horen, en in het werk Three Jobs werden onder andere typemachines en fabrieksmachines op de slagwerkinstrumenten heel herkenbaar vertolkt.

Afscheid majorettegroep

Tijdens het concert nam de majorettegroep afscheid van het publiek en de vereniging met een mooie fotopresentatie en een ABC van voor hen belangrijke personen, voorvallen en herinneringen. Penningmeester Rik Hulshof sprak hen toe, en vertelde dat op een mooie en waardige manier, met een lach en een traan, afscheid is genomen. Niet alleen van een hele talentvolle groep, maar ook van een periode van 47 jaar majorettes bij de Dr. Schaepmanharmonie. De majorettes en hun instructrice Elly van der Sluis werden bedankt voor hun inzet tijdens trainingen en wedstrijden.

In de afgelopen jaren werd steevast deelname aan het NK verdiend, en in 2008 leidde dit zelfs tot de titel Nederlands Kampioen. Begeleidster Helga Masselink werd door de vereniging benoemd tot erelid, dit vanwege haar jarenlange inzet en goede zorg voor de majorettegroep en bovendien zitting en bijdrage in het bestuur van de harmonie.

Jubilarissen

Tijdens het concert was er ook aandacht voor vier jubilarissen, zij werden in het zonnetje gezet en kregen een verenigingsspeld en bloemen. Elsbeth Bossink en Karel Tijhuis zijn 12,5 jaar lid, Theo Masselink en Gerard Masselink werden gehuldigd vanwege hun 50 jarig lidmaatschap. In de tot hen gerichte woorden klonk vooral trots op de jarenlange inzet van deze leden, en de wens om ook nog vele jaren van hen te mogen genieten.

Lid van het Jaar

Aan het eind van het concert was er ruimte voor het Lid van het jaar, inmiddels een goede traditie waarbij een lid dat zich bovenmatig inzet voor de vereniging bedankt wordt. Lid van het jaar 2015 is geworden Tineke Zandstra. Dit vanwege haar tomeloze inzet voor de muziekcommissie en de concertcommissie, haar altijd positieve houding en manier waarop zij de jongere leden van het A-orkest helpt, begeleidt en ondersteunt. Een mooie standaard en een bos bloemen waren, uiteraard naast een hartelijk applaus van het publiek en de collega-muzikanten, haar terechte deel.

Optredens komende weken

In de komende weken is de harmonie ook nog te horen en te zien, zoals bijvoorbeeld in de Adventsviering van zondag 13 december speelt het A-orkest samen met het koor Multiple Voices in de basiliek in Tubbergen tijdens de kerkdienst van 10.30 uur. En op vrijdag 18 december in de vooravond verzorgen de blokfluitgroep, de B-slagwerkgroep en het B-orkest een kerstconcert op de Meulenbelt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen