Tubbergse leerling 2e bij landelijke informaticawedstrijd

Foto: Anoesjka Kemperink

Ruim 7.500 leerlingen uit verschillende groepen 7 en 8 in Nederland hebben meegedaan aan de Beverwedstrijd 2015. Hierbij kregen deelnemers verschillende vragen die te maken hebben met informatica; algoritmen, logica, informatieverwerking, etc.

Vandaag is de uitslag bekend gemaakt. En wat bleek? Mackenzie Kemperink uit groep 7 van basisschool De Wiekslag in Tubbergen is op de 2e plaats geƫindigd van alle deelnemende leerlingen. Voor de slimme meid krijgt dit mooie resultaat ook nog een vervolg. In februari 2016 gaat de 10-jarige wizzkid op een Nederlandse universiteit een finaleronde spelen.

De opzet van de Beverwedstrijd

Leerlingen van ongeveer 400 verschillende scholen maken tijdens de Beverweek 15 opgaven en krijgen hier 40 minuten de tijd voor. De wedstrijd bestaat uit 5 gemakkelijke, 5 iets moeilijkere en 5 ingewikkelde vragen. Om het voor iedereen uitdagend te maken, zijn er vier verschillende leeftijdsgroepen met elk eigen wedstrijd op niveau:

  • Groep 7 en 8
  • Klas 1 en 2
  • Klas 3 en 4
  • Klas 5 en 6

De 50 beste leerlingen uit elke leeftijdsgroep mogen het tegen elkaar opnemen tijdens de tweede ronde, de finaleronde. Deze ronde wordt gehouden op een universiteit, op een zaterdag in het begin van februari. Elke finalist krijgt daar een certificaat, maar de beste uit elke groep wint ook nog een leuke prijs.

Nerds & Company

Vanmorgen heeft Rik Schrijver, accountmanager bij IT-bedrijf Nerds and Company uit Albergen, de jonge meid op haar school verrast met een spiksplinternieuwe koptelefoon.Nerds and Company

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen