Albergen snel hypermodern sportcentrum rijker

Wout Borgerink en Jolijn Biesheuvel tijdens de verbouwing
Wout Borgerink en Jolijn Biesheuvel tijdens de verbouwing
Foto: Redactie

Ze staan te trappelen om te mogen beginnen aan hun nieuwe avontuur, samen een eigen sportcentrum in Albergen. Wout Borgerink en Jolijn Biesheuvel droomden hier al langer van en vanaf begin januari zal dit bewaarheid worden.

Sportcentrum De Loods staat op dit moment nog flink in de steigers, maar gaat op maandag 11 januari de deuren openen. De zaterdag ervoor is een open dag (van 09.00 tot 16.00 uur), waarbij iedereen alvast een voorproefje kan krijgen wat er komen gaat. En dat is niet alleen fitness en groepslessen met bijvoorbeeld spinning, maar nog veel meer. “Het wordt een sportcentrum met meerdere invalhoeken. We willen graag dat iedereen die hier traint persoonlijk aandacht krijgt. De groepen blijven daarom beperkt tot maximaal 15 personen. Met meer werkt het gewoon slecht, kun je als trainer niet goed iemand in de gaten houden of ergens op wijzen. Daarnaast zullen ook een personal trainer en een fysiotherapie gehuisvest worden, alsmede een schoonheidsspecialiste. Ook krijgen we natuurlijk een zonnebank en sauna’s, om een compleet aanbod te kunnen bieden”, vertelt Wout vol enthousiasme. “Hoe verder we komen met de bouw en hoe dichterbij de openingsdatum komt, des te meer zin krijgen we om te beginnen.”

Voor de fitness-apparatuur is gekozen voor het allerlaatste dat verkrijgbaar is. Wout: “Natuurlijk met een beeldscherm erin en geluid, maar dan in de vorm van een soort tablet met touchscreen. Sporters die al gebruikmaken van apps als Runkeeper en dergelijke kunnen hun trainingsschema synchroniseren.”

Padeltennis

Voorheen zat in op dezelfde locatie keukenbedrijf Iska Albergen gevestigd. Het sportcentrum heeft een samenwerking met Norvin PT, dat met een team klaarstaat om sporters te begeleiden op gebied van personal training, voeding en gezondheid. Fysiotherapiepraktijk Langeveld en Schoonheid & Visagie by Linda nemen eveneens intrek in het pand. Wat verder bijzonder is, is de aanleg van een indoor baan om padeltennis te spelen. Dat is een moderne racketsport, vaak omschreven als een mix tussen tennis en squash. “Vooral in zuidelijke landen, zoals Italië en Spanje, is dit al enorm populair. Populairder ook dan tennis. Enorme aantallen parken, campings en dergelijke in Spanje hebben ook een vergelijkbare baan aangelegd. En in Nederland komt het ook steeds meer op”, legt Jolijn uit. “Ik geloof dat inmiddels de 12e of 13e padelbaan er is en dat groeit alleen maar. De spelregels zijn hetzelfde als met tennis. Maar je racket is anders en ook is het eigenlijk niet één-tegen-één te spelen. Je moet in principe wel met z’n vieren zijn.”

De uitstraling van De Loods krijgt een industriële ‘look and feel’, met een gezellig horeca-deel dat uitkijkt naar de padelbaan, de spinning bikes en het krachthonk. “We hebben gekozen voor een open ruimte. De wanden van de padelbaan zijn niet voor niets doorzichtig. Van onze leveranciers krijgen we eerlijk gezegd erg veel complimenten. Zij zien dit zelf ook als een beetje hun paradepaardje, waar zij de laatste apparatuur en dergelijke kunnen showen aan anderen. Dat geeft natuurlijk een erg goed gevoel”, beaamt Wout.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen