Ambities van werkgroep Tubbergen Bruist liegen er niet om

Foto: Tubbergen Bruist

Sinds de lancering in november is de projectgroep Tubbergen Bruist voortvarend aan de slag. Na een periode van opstarten en voorbereiden is de volgende fase ingezet. De ambities liegen er niet om.

Tubbergen Bruist gaf voor het eerst acte de présence tijdens de najaarskermis in Tubbergen. De projectroep ging er in gesprek met bezoekers en kunstenares Marieke Bekke schilderde op een groot tweeluik wat de gemeenschap inbracht. Voor het schilderij, een prachtig symbool van samen creëren, wordt een plekje in de hal van het gemeentehuis vrijgemaakt. Maar liefst 112 ideeën zijn er die zondag opgehaald. De werkgroep beoordeelt nu welke kansrijk zijn om te realiseren. Ook wordt gekeken of er raakvlakken liggen met reeds bestaande initiatieven en of hier combinaties mogelijk zijn.

Deelprojecten gestart

De plannen van de projectgroep en de ingebrachte ideeën zijn samen gecategoriseerd, geanalyseerd en de eerste deelprojecten zijn ook al gestart. Zo zijn er onder andere werkgroepen opgezet voor verlevendigen van het Raadhuisplein en voor huisvesting voor jongeren. De werkgroepen inventariseren de behoeften en mogelijkheden en gaan in gesprek met partijen die bij Tubbergen Bruist of de gemeente Tubbergen hebben aangegeven zich voor deze thema’s sterk te willen maken. Daarin wordt ook actief samenwerking met de gemeente gezocht.

Communicatieadviseur gezocht

Tubbergen Bruist wil de komende jaren actief in gesprek blijven met Tubbergenaren en samen met initiatiefnemers, verenigingen en ondernemers aan de bal blijven. Dat vraagt doorlopende ondersteuning op communicatie. Tubbergen Bruist zoekt daarom een communicatieprofessional die voor langere termijn samen met de projectgroep wil optrekken. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Horst in ’t Veld op [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen