Omwonenden bouwlocatie ‘Mensman’ positief over herzien plan

Impressie van het nieuwbouwplan
Foto: Som=

Opgeluchte gezichten alom, gisteravond bij makelaar Weusthuis in Tubbergen. Zowel aan de kant van de planontwikkelaars als bij de buren van de toekomstige bouwlocatie ‘Mensman’, ofwel de oude boerderij van Mensink aan de Julianastraat-Wilhelminastraat in Tubbergen, lijkt sprake van tevredenheid over de aangepaste plannen.

“Om uit een impasse te komen met de buren en daarnaast te voorkomen dat we een langdurige juridische strijd met elkaar gaan krijgen, hebben wij besloten om het plan te wijzigen naar de wensen van de buurt”, aldus directeur Ewald Steggink van ontwikkelaar Steggink Projecten. “De buurt is akkoord met het plan, indien dit aangepast wordt van 8 naar 6 woningen (type twee-onder-één-kap). Dat heeft weliswaar gevolgen voor de verkoopprijs, maar komt de uitstraling wel ten goede. Het eerste plan dat al bij de gemeente lag zal dus bij voldoende animo worden bijgesteld. Dat komt zeker ook door de geluiden die we opvingen van de buurt”, geeft Steggink toe. “We hebben er helemaal niks aan om in allerlei procedures verwikkeld te raken. Daarom zijn we opnieuw om tafel gaan zitten en hebben we gekeken waar we de kritiek het beste tegemoet kunnen komen, zonder onszelf in de vingers te snijden. Dat hebben we gisteravond gepresenteerd en er werd eigenlijk zonder uitzondering positief op gereageerd. Het nieuwe plan voldoet ruimschoots aan de parkeereisen van de gemeente. Wel blijkt er op sommige dagen nu al sprake van een probleem wat parkeren betreft te zijn aan de Julianastraat. De buurt heeft aangegeven hierover op korte termijn met de gemeente in overleg te willen treden.”

Steggink gaat de komende tijd ‘de boer op’ om de toekomstige woningen te slijten. “Eerst komt de groep van zo’n 25 personen, die reeds hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn, in volgorde van aanmelding aan bod om te beslissen. Wie ook nog interesse heeft, kan zich trouwens bij ons of bij Weusthuis Makelaardij melden.”

Reacties

Cookieinstellingen