Scouting en Landschap Overijssel zorgen voor verdere verrijking Oosterikserf

Natuurspeelplaats het Oosterikserf in Mander/Vasse was vanmorgen en vanmiddag het ‘strijdtoneel’ van de jaarlijkse Winter Buitendag van Scouting Overijssel. Dit is een actieve dag in de buitenlucht voor alle volwassen scouts en mensen die zich hadden aangemeld om aan de 4 workshops deel te nemen.

Bij alle workshops werd een product gemaakt dat achterblijft en zo onderdeel wordt van de natuurspeelplaats. “Het doel van de diverse nestkasten en het insectenhotel is het vergroten van de biodiversiteit op het terrein. De speelhutjes van wilgentenen maken het terrein uitdagender om op te spelen”, legt Erik de Kruif, coördinator vrijwilligerswerk van Landschap Overijssel uit. “Alleen het vlonderpad aanleggen, dat wel aangekondigd was, hebben we niet gedaan.”

“De scouts en andere deelnemers krijgen uitleg over het bouwen van de nestkastjes, het hotel voor insecten en de hutten, waarna ze dit bij hun eigen afdeling kunnen voordoen. Die kennis overdragen dus”, vertelt directeur Ruud Egberts van Scouting Overijssel. “We hadden zo’n 40 deelnemers, vooral vanmorgen.” Miriam ten Velde uit Almelo was één van hen, samen met 3 kinderen en de buurvrouw. “Buiten in de natuur zijn, de handen uit de mouwen steken. Dat doen we liever dan een dagje naar een pretpark gaan. Ik zag de uitnodiging via internet en heb me aangemeld. Ik ben een zogenaamde ‘moesmoeder’, verantwoordelijk voor het onderhouden van de schooltuin en willen zelf ook graag zo’n insectenhotel bouwen.”

Reacties