Verwarring in Vasse over ophaaltijden huisvuil

Foto: Redactie

In en om Vasse is grote verwarring ontstaan over het ophalen van huishoudelijk afval. Volgens de gemeente zou, doordat de reguliere ophaaldag (vrijdag) ditmaal samenviel met nieuwjaarsdag en een week eerder al met Eerste Kerstdag, het afval een dag later (zaterdag) opgehaald worden.

Gisteravond bleek echter – tot veler verbazing – nog geen enkele container geledigd te zijn. Als alles goed gaat, gebeurt dit nu pas op z’n vroegst donderdag. ROVA, het bedrijf dat voor Tubbergen de afvalinzameling regelt, communiceert dit via haar afvalkalender. Dit in tegenstelling tot de gemeente Tubbergen, dat via haar gemeentepagina aangaf dat het gisteren zou gebeuren. Althans, het plastic afval en niet het overige huishoudelijk vuil. Dat wordt volgens de ROVA aanstaande dinsdag 5 januari opgehaald.

Naast de verwarring over het zogeheten PMD-afval (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) is er ook onduidelijkheid over de groene en grijze afvalbak. Deze stonden vrijdagavond en gisteren lukraak aan de straat, op verschillende plekken in en om Vasse.

Schermafdruk 2016-01-03 17.58.53

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen