Eerste carnavalsoptocht van Twente verhoogt de prijzenpot verder

Hubert Tijhuis, Guus Plegt, Fons Meijer, Thijs Oude Steenhof en Wouter Kuipers
Hubert Tijhuis, Guus Plegt, Fons Meijer, Thijs Oude Steenhof en Wouter Kuipers
Foto: De Turftrappers

De Turftrappers maken zich op voor de eerste Twentse carnavalsoptocht. Op zaterdag 30 januari 2016 trekt de bonte stoet voor de 16e keer door de straten van Langeveen en Bruinehaar. Dit keer zit er bijna €5.000 in de prijzenpot.

Oud-prins Guus Plegt, eigenaar van Van Berkum Carrosseriebedrijf en oud-adjudant Hubert Tijhuis, eigenaar van Garagebedrijf Tijhuis, hebben hun zakelijke netwerk ingezet om dit prijzengeld beschikbaar te kunnen stellen. Klap op de vuurpijl is de hoofdprijs van €1.111,11, gesponsord door Aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen.

Hoofdsponsor

Directeur Wouter Kuipers reageert als volgt: “Als Aannemersbedrijf Kuipers voelen we ons verbonden met het bouwen van carnavalswagens en we willen dit dan ook graag stimuleren. Bouwers kiezen, net als Kuipers, voor kwaliteit, dat is waarom Kuipers ook hoofdsponsor is geworden. We hopen met deze financiële bijdrage de omvang en kwaliteit van de carnavalsoptocht een verdere impuls te geven.”

“Aannemersbedrijf Kuipers is een flexibele, traditionele bouwer en al ruim 50 jaar gevestigd in Langeveen. We hebben 35 vakbekwame eigen mensen aan het werk en kunnen daardoor erg snel schakelen en problemen oplossen. Bij ons geldt afspraak is afspraak. We werken met korte lijnen, leveren goede kwaliteit en denken mee met de klant”, aldus directeur Fons Meijer. Hij vervolgt: “Wat carnaval is voor een Turftrapper is als het kwaliteitsbouwen voor Kuipers!”

Hoogste eerste prijs

Met €1.111,11 keren de Turftrappers de hoogste 1e prijs uit van alle carnavalsverenigingen in de gemeente Tubbergen. Ook de 2e en 3e prijs van respectievelijk €500 en €400 zijn fors in de categorie grote wagens. “Er is sprake van een flink gevulde prijzenpot van bijna €5.000”, vertelt Thijs Oude Steenhof, de trotse president van De Turftrappers. “Ik ben de sponsors ontzettend dankbaar dat zij dit voor ons mogelijk maken. Dat dit niet opgemerkt blijft bij de deelnemers van de optocht, blijkt uit de vele aanmeldingen in de categorieën grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen die we al binnen hebben gekregen.”

Aanmelden kan nog door te bellen naar Monique ter Groot (06-20203204) of door het opgaveformulier op www.turftrappers.nl in te vullen.

Non-stop carnavalsfeest

De Turftrappers verwachten duizenden bezoekers tijdens de carnavalsoptocht in het Turvendorp. Na afloop van de optocht is er een groot non-stop carnavalsfeest in de verwarmde tent in Langeveen. De toegang is gratis.

Volgens president Thijs Oude Steenhof zijn de Turftrappers goed voorbereid op de extra grote bezoekersaantallen. “De optochtcommissie heeft alles in het werk gesteld om de logistieke operatie op rolletjes te laten verlopen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen