Recordaantal deelnemers eerste carnavalsoptocht van Twente

Vanmorgen leek het er qua weersomstandigheden op dat de carnavalsoptocht van Langeveen nog weleens een nat karakter zou kunnen krijgen. Niets was minder waar, want de voorspelling van de buienradar kwam uit en op een paar spetters na bleef zo goed als droog in het Turvendorp.

Deze zaterdag begon met veel regen, maar tegen 13.30 uur werd het langzaam droog. Dat betekende dat de carnavalsoptocht in Langeveen zonder paraplu’s en extra regenkleding om 14.00 uur van start kon gaan. Op de prinsenwagen van de Turftrappers hadden Prins Roland, Adjudant Marcel, hun hofdames Ursela en Elise en ook de jeugdhoogheden Laurien en Jinske een ereplaats gekregen. Alle deelnemers trokken aan hen voorbij, waarna de prinsenwagen zelf aansloot in de optocht.

Paus

Opvallend thema in de optocht was het katholieke geloof, wat niet vreemd is met een prins met de achternaam Paus. Zo liepen de buren als paus en kardinalen door de straten van Langeveen. Zij zegenden het publiek met wijwater en zetten askruisjes. Brother en Sister trokken een kleine kerk met een wasmachine voort: Krimp van de kerk, maar niet te heet gewassen. Ook waren er verschillende deelnemers met een act waarbij het publiek betrokken werd. Toeschouwers werden uitgedaagd twister te spelen, in een ‘fotonde’ op de foto te gaan of in het ‘spiegeltje spiegeltje aan de wand’ van Sneeuwwitje te kijken.

Grote prijs

Alle deelnemers werden op verschillende plaatsen langs de route beoordeeld door een deskundige jury. Deze jury koos uiteindelijk de Klippels als winnaar van de grote prijs van Langeveen. Met hun wagen, een grote groep boeren, boerinnen, kippen en vogelverschrikkers en het thema ‘Wij voelen ons K(L)IP(pel)lekker’ wonnen ze maar liefst €1.111,11. De 2e, 3e en 4e prijs in de categorie grote wagens gingen naar CV de Venfluiters (Een kijkje in de tijd), CV de Jökkers (De Jökkers racen door de optocht) en KPJ Harbrinkhoek (Vikingen).

Ook werden er prijzen gewonnen door:

Kinderen

Robin Oude Nijeweeme, Rens Wentrup, Jip Nijkamp, Jolijn Oude Steenhof, Fleur Eijsink, Sem Nijkamp, Charlotte Bernds, Duke Eijsink, Florien Arends en Laura van der Wal.

Jeugd

  1. Dekselse Jongens
  2. Spektakel (Isabel Bernds)
  3. Automonteur
  4. Wessel Thijmen

Een- en tweelingen

  1. Bekhuis (Geen gekwaak)
  2. Brother en Sister (Krimp van de kerk)
  3. Angela Merkel
  4. Carine (Selfie)
  5. Sonja Bos en Marietje Rikhof (Geen EK)

Kleine loopgroepen

  1. de Komkommers (Paradepaardjes)
  2. de Twisters
  3. de Poedelprijs
  4. Bruidspaar Peelen
  5. Wij gaan naar de taptoe

Grote loopgroepen

  1. CV de Kroegtijgers (Feesten het hele jaar)
  2. Noabers prins
  3. HV Langeveen (Mexico)
  4. Kameraden prins (Loopstal)
  5. Golden Girls

Kleine wagens

  1. de Heidebössels (Venetië)
  2. CV Ketel (Vikingen)
  3. de Peuveresch (Wij hebt de prins scoort)
  4. de Bonanza’s (Vis op het droge)

De geinprijs ging dit jaar naar de Stichting Volksfeesten Langeveen Bruinehaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen