Actiegroep tegen oliewaterinjecties NAM heeft 10.000 handtekeningen opgehaald

Stop Afvalwater Twente is zeer enthousiast over alle bijstand die ze krijgen van inwoners en ondernemers uit Twente. Schröder Carwash Schröder afgelopen zaterdag het goede voorbeeld met de actie Samen voor een schone bodem en de actiegroep merkt dat steeds meer ondernemers aanhaken.

“We vinden het geweldig om te zien dat Hennie Schröder en zijn medewerkers zo enthousiast onze actie steunen. Zaterdag hebben jeugdprins Thomas I en adjudant Wouter van jeugdcarnavalsvereniging De Schaop’nköpkes uit Tubbergen de actie “samen voor een schone bodem” afgetrapt. We hebben gezien en gehoord dat het nu al een succes is”, zegt Ellen Wichman van de actiegroep.

Hennie Schröder van het autowasbedrijf is ook zeer tevreden over het verloop van de actie. “Zo’n 99% Van de bezoekers van de carwash tekenen de petitie. Wie wil er nou afvalwater in de grond. Niemand toch? Ik vind het goed om te zien dat er mensen zijn opgestaan die dit tegen willen gaan. Ik steun hen graag door handtekeningen te verzamelen en er voor te zorgen dat ze geld in de actiepot krijgen.”

‘Goed voorbeeld doet volgen’

Ook andere ondernemers steunen Stop Afvalwater Twente. De eigenaren van Actief Twente gaan samen met 5 jongeren langs de deuren in Denekamp om handtekeningen te verzamelen. De jongeren krijgen een beloning van Actief Twente, een kanovaart over de Dinkel en een etentje na afloop. “Helemaal top”, zegt Wichman. “Iedereen die ons wil helpen is van harte welkom. Zondag hebben we meegelopen met de optocht in Albergen en we hebben zoveel positieve reacties ontvangen. We lopen ook mee in Tubbergen, Ootmarsum en Oldenzaal.  De teller staat nu op 10.000 handtekeningen. Nog 10.000 erbij! Mensen of bedrijven die ons willen steunen: neem contact met ons op via [email protected]!”

 

Reacties