Mega Carnavalsparty Albergen neemt kritiek op organisatie serieus

Foto: Carnaval Albergen

Veel meer drukte dan verwacht. Dat is blijkens een reactie van de organisatie in een notendop de oorzaak van de problemen die gisteren bij de Mega Carnavalsparty in Albergen ontstonden en waarvoor ze haar excuses aanbiedt.

De witte feesttenten naast handbal- en voetbalvereniging De Tukkers waren gistermiddag het onderkomen van ongeveer 10.000 veelal jonge bezoekers, nadat de carnavalsoptocht van Albergen afgelopen was. Naderhand barstte de kritiek van een aantal feestgangers los. “Wat een avond… Vanaf half 5 een uur doodgedrukt worden in de rij, zonder dat de beveiliging iets doet”, schrijft een bezoeker uit Almelo. Een meisje uit Oldenzaal is boos omdat er volgens haar maar 10 beveiligingsmedewerkers waren. “Bijna doodgedrukt en flauwgevallen!”.

Anderen geven juist wel positieve reacties: “Wij hebben genoten en er was ruimte genoeg” en “Dit jaar was m’n eerste keer, volgend jaar weer! Geweldig feest!”. De organisatie geeft aan nog nooit eerder zo’n “stagnatie en ontzettende piekdrukte bij de ingang en muntverkoop” te hebben meegemaakt. Ook worden voor volgend jaar de nodige maatregelen aangekondigd.

Reacties