Papsleef’n genieten van spectaculair gala

Foto: Papsleef'n

Afgelopen weekend was het tijd voor de eerste 2 gala’s bij de residentie van de Papsleef’n, Zaal Kottink, onder leiding van de hoogheden prins Martin en adjudant Bas. Beide avonden zat de zaal vol met enthousiaste bezoekers om te genieten van deze geweldige avond vol muziek, dans, lach en vooral gezelligheid!

Vorst Leon Oosterink trapte de avond af met een welkomstwoord waarna er stil werd gestaan bij het overlijden van een aantal papsleef’n in het afgelopen jaar. Arjan Kreuwel bracht hiervoor het lied “Het testament”, een ode aan de Papsleef’n. De gala ging vervolgens verder met de opkomst van prins Martin en Adjudant Bas. Toen de hoogheden net het podium hadden betreden begon Papp’n en Nathoal’n het muzikale geweld van bekende Normaal nummers te spelen. Tegelijkertijd  begonnen er overal dansmariekes in de zaal te dansen, zowel de senioren als de junioren, en het hofkoor schitterde met zang. Een geweldige opening, speciaal voor dit sleuteljaar, waar het publiek van onder de indruk was. De hoogheden spraken een woord van welkom waarna zij afsloten met hun lijfspreuk “Ne echt’n Papsleef scoort altied”.

Volop dans en muziek

De dansmariekes waren dit jaar drie keer te bewonderen op het podium. De junioren, dit jaar voor het eerst bij de Papsleef’n, brachten hun dans Trick or Treat, waarmee ze bij het dansgarde festival in Fleringen de eerste plek wisten te behalen. De senioren brachten een feestelijke polka en natuurlijk hun geweldige dans Candyland, een dans die hun een week eerder de 2e prijs opleverde. Het hofkoor schitterde zoals ieder jaar weer met geweldig zang en toneel. Met een On Tour medley van bekende meezingers van onder andere Paul de Leeuw en Normaal, en een toneelstuk rond een bijzondere verjaardag, brachten ze volop sfeer in de zaal. Ook Papp’n en Nathool’n was weer duidelijk aanwezig. Met hun Sjonnies medley wisten ze het publiek te laten genieten.

Geweldige buuts

De eerste buut van de avond was voor Anita Oosterik als San, zij wist de zaal te vermaken met verhalen over het leven als Sara, en alle ongemakken die dit met zich meebrengt.  De dorpspolitiek was net als vorig jaar in handen van Aggie en Jimmy, Agnes Hekwolter of Hekhuis en Emiel Hendriks. Een belangrijk onderdeel waar in Geesteren ieder jaar met spanning naar wordt uitgekeken. Je zult er maar in zitten… Natuurlijk was er deze avond ook weer een buut van Jampie, de man die tijdens de gemeente gala de zaal volledig plat wist te spelen. Ook dit jaar is Jampie weer volledig meester van het podium, met zijn stuk De Slagerij wist hij het publiek weer geweldig te vermaken. Net als vorig jaar waren de oud-prinsen ook weer aanwezig met een geweldige act. In mooie pakjes brachten ze een zeer speciale uitvoering van het Zwanenmeer. Een speciale ontmoeting op een festival stond ook op het programma. Tom en Coen Heerdink speelden 2 geweldige tegenpolen van elkaar, iets wat voor de bezoekers van volgende week verder nog een verrassing moet blijven.

Reacties