Geesteren heeft beste jongerenkeet van gemeente Tubbergen

Foto: Keet Geesteren

Keet Geesteren heeft de eerste editie van De Beste Keet van Tubbergen/Dinkelland gewonnen. Keet ’t Veermenneke won in de gemeente Dinkelland. Dat laat de organisatie Plattelands Jongeren Overijssel weten.

De winnende keten namen het op tegen andere keten in beider gemeentes die punten konden verdienen tijdens een bezoek van een adviseur. De winnende keten krijgen naast de befaamde titel De Beste Keet van Tubbergen/Dinkelland 2015 ook een verzorgde BBQ en DJ voor de groep vaste keetbezoekers.

Ook dit jaar volgt weer een nieuwe wedstrijd waar alle keten uit beide gemeentes zich voor kunnen aanmelden.

In juli ging de wedstrijd van start. Keten deden mee via de website www.keetkeur.nl of door zich aan te melden bij Plattelands Jongeren Overijssel (PJO). Op uitnodiging van de keethouder kwam een jonge keetadviseur op bezoek om een workshop te geven die tegelijkertijd diende als beoordeling van de keet. Op de thema’s brandveiligheid, alcoholbeleid, huisregels, activiteiten, noodnummers en EHBO, betrokkenheid ouders en uitstraling van de keet konden punten verdiend worden.

Keet ’t Veermenneke

Keetadviseurs Joost en Niels bezochten onder andere keet ’t Veermenneke. Zij waren erg enthousiast over de keet waar een enthousiaste groep jongeren bij elkaar komt. “De keet wordt positief gedragen door de buurt en ook de ouders zijn betrokken. Er wordt regelmatig iets (voor de buurt) georganiseerd. In de keet is gedacht aan brandveiligheid en er zijn regels waar de jongens zich verantwoordelijk voor voelen en elkaar op aanspreken.”

Keet Geesteren

Keetadviseur Niels bezocht ook Keet Geesteren die wordt bezocht door een vaste vriendengroep die elkaar al jaren kent. “Deze keet zag er niet alleen heel mooi uit, maar scoorde daarnaast in bijna alle categorie├źn hoog.”Jeugdkeet Geesteren

Jongerenketen

Tot nu toe halen voornamelijk negatieve verhalen over jongerenketen de media. Plattelands Jongeren Overijssel is ervan overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen en onderschrijft de sociale waarde van keten voor jongeren op het platteland. Om keetjongeren te faciliteren om hun keet veilig en actief te beheren wordt elk jaar de wedstrijd georganiseerd. Nieuwe keten kunnen zich jaarlijks aanmelden en reeds bezochte keten kunnen zich elk jaar verbeteren n.a.v. de tips die zij tijdens de keetworkshop hebben gekregen.

Plattelands Jongeren Overijssel

Plattelands Jongeren Overijssel (PJO) is een organisatie die zich inzet voor leefbaarheid op het platteland, zowel het behouden als het bevorderen daarvan. Keetkeur is een project dat zij samen met Plattelandsjongeren.nl heeft ontwikkeld en zowel landelijk als lokaal wordt uitgevoerd.

Reacties